От днес България поема председателството на Централноевропейската инициатива (ЦЕИ) за

...
От днес България поема председателството на Централноевропейската инициатива (ЦЕИ) за
Коментари Харесай

България поема председателството на Централноевропейската инициатива

От през днешния ден България поема председателството на Централноевропейската самодейност (ЦЕИ) за период от една година. Това заяви на уеб страницата си Министерството на външните работи.

Работните цели на българското председателство били свързани със социално-икономическите последици от пандемията, подобряването на свързаността, с младежта и съдействието сред локалните управляващи.

В осъществяване на тези цели през 2022 година щели да бъдат извършени събития на високо и експертно равнище, както и срещи на държавните ръководители и министрите на външните работи.

Централноевропейската самодейност, кратко ЦЕИ, е интернационална организация в Европа. Създадена е в Будапеща през 1989 година Нейната централа се намира в Триест. Включва 18 страни членки с територия от 2,4 млн. кв. км и население от съвсем 250 млн. души.

ЦЕИ е първият районен конгрес върху политическата карта на Централна, Източна и Югоизточна Европа, има най-дългата история и най-голямата територия измежду всички районни организации, процеси и начинания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР