От днес американското посолство в Москва за своите граждани и

...
От днес американското посолство в Москва за своите граждани и
Коментари Харесай

Американското посолство в Москва спира консулските услуги

От през днешния ден американското посолство в Москва за своите жители и спря издаването на визи поради фрапантно понижения състав на задачата след наложените наказания, предава БГНЕС.

В оповестено на уеб страницата известие посолството осведоми, че от 12 май ще спре да предлага възобновяване на паспорти и ще обработва нови заявки за виза единствено при " незабавни случаи на живот или гибел ".

Неотдавна Русия забрани на американските дипломатически задачи да наемат неамериканци, принуждавайки посолството да понижи " консулската си работна мощ със 75 % ", написа Агенция Франс Прес.

Отношенията сред Русия и Съединени американски щати се утежниха, откакто Вашингтон упрекна Кремъл в интервенция в изборите в Съединени американски щати, масирана хакерска атака и друга враждебна активност. Президентът Джо Байдън ускори натиска върху Москва, а мненията, които направи във връзка с Владимир Путин, наричайки го палач, бяха срещнати с яростна рецензия в Москва.

През април Вашингтон разгласи нов кръг от наказания, в това число експулсирането на 10 дипломати и ограничение на американските банки, търгуващи с съветски държавен дълг. Москва отговори, като изгони 10 американски дипломати, забрани на висши американски чиновници да влизат в страната и на американското посолство да наема непознати жители.

Въпреки това Москва и Вашингтон разискват допустима среща на върха сред Байдън и Путин през юни, която да се състои в трета страна. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР