От днес акциите на "Сирма Груп Холдинг" АД са включени

...
От днес акциите на "Сирма Груп Холдинг" АД са включени
Коментари Харесай

Акциите на Сирма Груп се търгуват на Premium сегмента на БФБ

От през днешния ден акциите на "Сирма Груп Холдинг " АД са включени във водещия "Premium " сегмент на "БФБ-София ". Това стана ясно с решение на съвета на шефовете на борсовия оператор в края на март. Досега акциите на ИТ компанията се търгуваха в сегмент "Standard " на Основен пазар BSE.

Включването на дадена емисия в сегмент "Premium " на "БФБ-София " става при покриване на избрани критерии, като ангажимент на сдружението за прецизно съблюдаване на "Националния Кодекс за корпоративно ръководство ", регулярно и навреме издание на финансовите доклади, обявяване на финансова информация на български и британски език, най-малко 25% миноритарни акционери, висок средно-месечен оборот на търговията с акциите, както и облага от активността.

В сегмента "Premium " сега се търгуват акциите още шест водещи обществени сдружения на фондовата борса, а "Сирма Груп " е единствената ИТ компания включена в него.

"Сирма Груп Холдинг " АД е холдингова компания с над 25 годишна история и е измежду най-големите софтуерни групи в Югоизточна Европа. Утвърдена като районен водач в региона на осведомителните технологии, компанията влага и ръководи стратегически, и оперативно софтуерни бизнеси.

"Сирма Груп Холдинг " е една от дребното български компании, които имат Стратегия за развиване и напредък за интервала 2018-2022 година. Амбициозната цел на компанията е постигане до 120 милиона евро доходи от продажби в края на интервала. "Осъзнаваме провокациите от издание на нашата Стратегия и предстоящи резултати. Същевременно, имаме вяра в нашият ангажимент за бистрота и усещаме своето обвързване да споделяме с нашите акционери нашето познание, планове и съображения. Съответно одобряваме провокациите и споделяме Стратегията на "Сирма Груп " за развиване и напредък за интервала 2018-2022 година ", съобщи Цветан Алексиев - изпълнителен шеф на "Сирма Груп Холдинг " АД.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР