От днес, 24 юни 2021 г., Норвегия премахва всички ограничения

...
От днес, 24 юни 2021 г., Норвегия премахва всички ограничения
Коментари Харесай

Норвегия отваря границите си за чужденци, ваксинирани или преболедували Covid-19

От през днешния ден, 24 юни 2021 година, Норвегия отстранява всички ограничавания за влизане в страната за задгранични жители с цялостен цикъл на имунизация против Covid-19 и за преболедували ковид през последните 6 месеца. Това оповестява Министерството на външните работи.

По информация на посолството ни в Осло имунизацията и оздравяването след вирусната зараза би трябвало да бъдат потвърдени посредством така наречен зелен документ на Европейски Съюз с разполагаем QR-код.

Според известието на норвежкото държавно управление удостоверенията, издавани от България и други европейски страни като Австрия, Белгия, Кипър, Германия, Естония, Финландия, Франция, Хърватия, Исландия, Полша и Латвия, са свързани с тази система и би следвало да бъдат разчетени от норвежките гранични управляващи.

За имунизираните и преболедувалите отпадат и условията да се записват авансово при пътешестване до Норвегия. Те няма да бъдат подлагани под карантина и тествани за ковид при идване в страната.

От 1 юли 2021 година норвежките документи за имунизиране и излекуване след Covid-19 ще бъдат признавани и от държавите- членки на Европейски Съюз.

Министерство на външните работи напомня, че на 29 януари т.г. Норвегия вкара възбрана за влизане на нейна територия за чужденци без статут на непрекъснато пребиваващи в страната с някои изключения.

При потребност от подпомагане българските жители в Норвегия могат да се обръщат към българското дипломатическо посланичество в Осло на следния телефонен номер:

+47 22 55 40 40, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: +47 48650093.

Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected].
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР