От днес, 1 януари, започва френското председателство на Европейския съюз.Франция

...
От днес, 1 януари, започва френското председателство на Европейския съюз.Франция
Коментари Харесай

Започва френското председателство на Европейския съюз

От през днешния ден, 1 януари, стартира френското председателство на Европейския съюз.

Франция поема от Словения ротационното председателство на Съвета на Европейски Съюз за идващите шест месеца. Това значи, че Париж ще съставлява ползите на 27-те страни членки пред Европейската комисия и Европейския парламент.

Френското председателство съответствува с немското председателство на Г-7, в границите на което ще се организира среща на върха на седемте най-развити стопански системи през юни в Бавария.

Германия разгласи, че ще поддържа Париж.

" Френските ни другари могат да разчитат на поддръжката ни от първия до последния ден - за стабилно икономическо възобновяване, при битката против климатичната рецесия, за дигитализацията и за една по-суверенна Европа ", съобщи немският външен министър Аналена Бербок, представена от Агенция Франс Прес.

По време на председателството си Франция ще акцентира на три целта - почтена минимална заплата в Евросъюза, въвеждане на най-малък корпоративен налог и въглероден налог.

Други цели са контрола на имиграцията и основаването на европейски сили за бързо реагиране по границите.

Париж ще търси прогрес по въвеждане на възбрана за импорт на соя, кафе, дървен материал и какаови артикули, които способстват за обезлесяването на планетата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР