От деня, в който започнем да пълзим, ние се научаваме

...
От деня, в който започнем да пълзим, ние се научаваме
Коментари Харесай

Намерете свой път към успеха

От деня, в който стартираме да пълзим, ние се научаваме да имитираме това, което вършат хората към нас. Огромна част от израстването ни като хора, изключително в първите години на нашия живот, се свежда до възприемането и възпроизвеждането на дейностите на другите, с цел да може да се впишем в нашето семейство, група от другари или обществото като цяло.

За доста хора обаче, и по-специално за бизнесмените, неутъпканият път може да бъде по-добрият избор.

Това не значи безусловно, че би трябвало да пренебрегвате потвърдено работещи способи и техники(няма потребност да преоткривате колелото след всяка стъпка, която правите), само че експериментирането и намирането на неповторим метод към, който ви пасва най-добре, са от решаващо значение за постигането на триумф.

Всъщност, множеството бизнесмени, които познавам, не следват никакъв сюжети в своята кариера. Вместо това, те съумяват да намерят друг метод за всеки проблем, пред които се изправят, и стигат до решения, за които никой преди тях не се е сещал.

Ето няколко аргументи амбициозните бизнесмени да избират да вървят по собствен личен път, вместо да следват стъпките на другите:

Намирате личната си формула за триумф

Днес човек може да показа съвсем всичко под формата на някаква формула. С каквото и начинание да сте се захванали, постоянно има някаква стратегия, курс или лекция, която да ви разкрие „ тайната “ за триумфа в него.

Обикновено заставам настрани от този вид курсове, защото те постоянно се свеждат до закупуването на някакъв артикул, за който се допуска, че вълшебен ще позволи всички ваши проблеми.

Не ме разбирайте неправилно, човек може да научи доста от непознатия опит, само че ходенето на лекции на известни бизнесмени и четенето на книги за триумфа няма да ви даде всички отговори, от който се нуждаете. В последна сметка, тайната за триумфа на избран човек зависи от съответен набор от условия, добър тайминг и голяма доза шанс.  Още по-лошо, пазарът може да е станал пренаситен, откакто хиляди хора са пробвали да създадат същото, което е извело известен бизнесмен до върха в бизнеса.

Истината е, че не може да си купите формула за триумф – би трябвало сами да си я откриете.

Ставате по-креативни

Намирането на личен път към триумфа способства за развиването на вашата креативност. Човек би трябвало да мисли новаторско, в случай че желае да направи нещо невиждано до момента. Колкото по-често принуждавате мозъка си да мисли отвън рамките на общоприетото схващане за нещата, толкоз по изобретателни ставате

Когато следвате стъпките на някой различен, вие просто отмятате действия от авансово основан лист. Може да ви се наложи да методите изобретателно към някоя от тези действия, с цел да постигнете стремежи резултат, само че в последна сметка това не е същото, като да си изградите собствен личен път.

Ако обаче самите вие си съставите лист с действия и развиете тактика за тяхното осъществяване, то това е друга история!

Изпитвате несравнимо възприятие на горделивост при всеки триумф

Един от най-важните аспекти от намирането на личен път към триумфа е чувството, което изпитвате, когато осъзнаете, че сте постигнали нещо ужасно без непозната помощ.

Има нещо в действителност особено в това да сами да се справите с някаква сложна задача и да намерите решение, за което никой различен не се е сещал до момента. В подобен миг човек си споделя „ Аз направих това. Трябва да се гордея със себе си. “.

Когато просто копирате метода на някой различен, няма по какъв начин да получите същото възприятие на задоволеност и горделивост, което изпитвате, когато сами намирате пътя към триумфа.

Разкривате цялостния си капацитет

За да достигнете до най-високите равнища на активността, с която се занимавате, без значение дали става въпрос за бизнес, спорт, музика или нещо друго – би трябвало да следвате личния си път.

Независимо от това каква е региона, в която сте решили да се развивате, постоянно ще достигате до точка, в която всички ваши противници са не по-малко талантливи и компетентни от вас, точка, след която лесните победи стопират да съществуват. Ако желаете да успехите вашите съперници, ще ви се наложи да извършите нещо по-различно, нещо неповторимо.

 Тази динамичност е най-видима в играта на шах. Когато един против различен са изправени двама гросмайстора, който са осведомени със всяка тактика в шаха и са наясно със всеки дребен трик, крайната победа зависи от творчеството на играча и неговата дарба да направи невъобразим до момента ход.

Честно казано, човек може да стигне много надалеч, копирайки образеца на сполучливите хора, само че с цел да достигнете същинските небеса, би трябвало да извървите собствен личен път.

Развивате шесто възприятие за положителни хрумвания

Това, че вървите по личен път към триумфа, не значи, че маршрута ви ще бъде изпълнен единствено с триумфи и положителни моменти, за които да разказвате на вашите другари. Както всички хора, по този начин и вие ще имате възходи и падения.

С времето обаче ще се научите да преценявате по-добре дали една концепция си заслужава да бъде следвана и дали съотношението сред риск и облага си заслужава.

Когато започнете нов план, бързо ще разберете дали пред него има вероятност или е просто загуба. В първия случай ще почувствате прилив на сила и благополучие, който към този момент сте изпитвали в предишното, когато сте били изправени пред дават обещание план. В мозъкът ви светва лампичка, която ви споделя, че сте уцелили джакпота.

Когато вървите по личен път, вие получавате най-хубавото от двата свята. Можете по едно и също време да употребявате методите и техниките, които са се потвърдили като ефикасни и работещи през годините, както и да употребявате вашата креативност и неповторими хрумвания, с цел да изградите нещо, което никой различен не е правил преди.

Макар множеството хора да избират да вървят по добре утъпкания път, най-сигурният път към триумфа е оня, който си проправяте сами.

Брайън Д. Евънс  за МinutesМagazine.com

Източник: Мениджър Нюз


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР