От Демократична България“ и Изправи се БГ! Ние идваме!“ зависи

...
От Демократична България“ и Изправи се БГ! Ние идваме!“ зависи
Коментари Харесай

ИТН: ДБ и ИБГНИ да не кадруват, от тях зависи ще има ли кабинет или отиваме на избори

От „ Демократична България “ и „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ зависи дали ще има държавно управление или ще отидем на нови избори. Тази алтернатива очерта пред публицисти в Народното събрание ръководителят на парламентарната група на „ ИТН “ Тошко Йорданов.

Той настоя двете политически сили да се върнат на първичната позиция, че не желаят постове и че няма да оферират министри.

Според Тошко Йорданов вратата за договаряния с „ Демократична България “ и  „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ не е затворена:

„ Ние не сме казвали на „ Демократична България “, че не се надяваме на тяхната поддръжка при показване на кабинет. Просто се надявам това да бъде другарски знак към тях да се върнат на естествените позиции, които обявиха в началото - че нямат предпочитание за постове “.

В противоположен случай:

„ Дилемата пред страната е дали двете други партии ще спазят това, което се обявиха преди има-няма пет дни и ще си удържат на думата, или ще пратят страната на нови избори. Този въпрос е към тях “.

Тошко Йорданов още веднъж съобщи, че не са търсили поддръжка от Движение за права и свободи и няма да одобряват тяхна интервенция:

„ Влияние на Движение за права и свободи в наш кабинет е неуместно да допуснем и сме го заявявали в очите, тъй че да се приказва отново още веднъж тая мантра през вчерашния ден, че „ прозирала дългата ръка на Движение за права и свободи “ - това е обичаният ми израз, мазна неистина, изречена от български народен представител “.

От „ ИТН “ оповестиха още веднъж, че са подготвени с кабинет и ще го показват при връчване на мандат от президента. Филип Станев уточни:

„ Да изчакаме президента Радев да връчи мандат на премиера, който ще видите, който ще получи този мандат. И тогава напълно разумно в Народното събрание и пред вас медиите ще бъде оповестен съответният състав и личностите на Министерски съвет. Сега авансово няма да ви кажем имена “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР