От Демократична България (ДБ) – една от формациите в управляващата

...
От Демократична България (ДБ) – една от формациите в управляващата
Коментари Харесай

ДБ настоя руският посланик Митрофанова да бъде изгонена от България

От „ Демократична България ” (ДБ) – една от обединенията в ръководещата коалиция, излязоха с декларация в Народното събрание, с която остро осъдиха информациите за осъществени закононарушения от съветската войска в Украйна. В тази връзка, десните настояха посланикът на Москва у нас Елеонора Митрофанова да бъде оповестена за личност нон грата – т.е. да бъде изгонена. Така ще се последва образеца на други европейски страни, които започнаха сходни ограничения против съветския дипломатически корпус. Отделни депутати от десницата и преди са се разгласявали за сходна мярка, само че в този момент намерено го изиска цялата парламентарна група.

„ Става все по-ясно, че режимът на Путин прави военни закононарушения, набиращи мащабите на геноцид. Демократична България сурово осъжда клането на цивилни от страна на Русия и упорства България да се включи по-енергично в отпора на цивилизования свят против съветската експанзия в Украйна ”, разгласи депутатът Антоанета Цонева от парламентарната естрада, която прочете декларацията от името на десницата.

От Демократична България желаеха, също по този начин, нашата страна да даде съдебно-медицинска експертиза на Украйна, с която да бъдат разследвани случаите на военни престъпления; да поддържа нови, по-сурови наказания против Русия; да стартира да дава на Украйна оръжие и боеприпаси.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР