От четвъртък в Англия влиза в сила пълна карантина за

...
От четвъртък в Англия влиза в сила пълна карантина за
Коментари Харесай

Пълна карантина за 4 седмици в Англия от четвъртък

От четвъртък в Англия влиза в действие цялостна карантина за четири седмици. А от петък английското държавно управление започва стратегия за всеобщо тестване за Covid-19 в Ливърпул, един от най-тежко засегнатите от пандемията градове.

Като цяло през последните дни броят на инфектираните във Англия бележи лек спад, само че броят на жертвите, в чиито смъртни документи се загатва Covid-19, към този момент надвишава 60 000.

Ливърпул има едно от най-високите равнища на смъртност от Covid-19 в страната. Последните данни сочат 352 умряли на 100 000, като междинният индикатор за Англия е 153.

От петък в Ливърпул стартира специфична стратегия за тестване на цялото население на града, което възлиза на половин милион души. На всеки живеещ или работещ в града ще бъде препоръчан тест, без значение дали има или няма признаци. Резултатите се чака да са подготвени до един час.

Пилотната скица в Ливърпул цели да се ограничи разпространяването на болестта посредством идентифициране на оптимален брой инфектирани и да се вземат незабавни ограничения за спиране на веригата на предаване на болестта.

В същото време професор Стивън Поуис, основният здравен консултант на държавното управление, изрази подозрение по повод изразената по-рано упоритост на националното опазване на здравето да обслужва всички пациенти с други болести по време на втората вълна на пандемията.

Коментарът му идва откакто службите на Бърза помощ в Северозападна Англия оповестиха изключително състояние и помолиха хората да се обаждат единствено при заплаха за живота.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР