От четвъртък и тестовете за антитела ще се ползват като

...
От четвъртък и тестовете за антитела ще се ползват като
Коментари Харесай

Благовеста Пенчева, лаборант: При тестовете за антитела може да има фалшиво положителни

От четвъртък и тестванията за антитела ще се употребяват като зелен документ. Благовеста Пенчева, която е медицински шеф на една от лабораториите за проби у нас, намира като главен минус на тестванията за антитела обстоятелството, че може да има подправено позитивни. Според нея в този случай човек няма да бъде предпазен, макар че ще има документ.

" Има хора, които боледуват по друг метод тежко или леко, за мен персонално няма взаимозависимост и 2-3 месеца по-късно съвсем нямат антитела, а имам познати, които са задържали антителата си повече от половин година във високи равнища ", сподели тя по Българска национална телевизия.

Според нея концепцията антителата да бъдат признавани като част от зеления документ не е ориентирана толкоз към здравето на пациентите, а към това да се спасят едни бизнеси, които в действителност имат потребност от помощ.

" Това е един спомагателен компромис, който се прави на хората, които не желаят да се имунизират, което не е добре. Защото страната - хората не желаят да се ваксинирит, тя обезпечава безвъзмездни ПСР-тестове по линия на здравна каса - отново не желаят да се имунизират - обезпечава им безвъзмездни антигенни проби. И в този момент несъмнено ще има концепция за безвъзмездни проби за антитела. Това е в действителност малко срамно за мен. Просто хората би трябвало да се имунизират. Трябва да го схванат това, тъй като няма различен метод да оцелеем ", разяснява експертът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР