От четвъртък българите, влизащи в Кипър, се освобождават от изискването

...
От четвъртък българите, влизащи в Кипър, се освобождават от изискването
Коментари Харесай

Българите ще могат да влизат в Кипър без Covid тест, няма и да се самоизолират

От четвъртък българите, влизащи в Кипър, се освобождават от условието за показване на негативен PCR тест. Премахването на всички коронавирусни ограничавания за пътуванията на нашите сънародници до острова бе оповестено през днешния ден от локалното здравно министерство.

Българите, предпочели Кипър за туризъм и лятна отмора, ще могат да пътуват изцяло свободно. Те към този момент няма да показват PCR тест, нито да се самоизолират след идването си.

Облекчението идва с влизащия в действие от четвъртък нов ревизиран лист на категоризацията на страните за идване в Кипър въз основа на епидемиологичните данни в тях.

С смяната България минава в „ зелената ” категория – на страните с невисок риск, от досегашната „ оранжева ” група.

Всички пътуващи от страната ни, без значение че тя е в най-хубавата категория, в това число имунизираните, наложително попълнят кипърския електронен полетен формуляр /CyprusFlightPass/ в границите на 48 часа преди полета си.

В новия лист на Кипър общо 9 страни усъвършенстват позицията си от „ оранжева ” в „ зелена ” категория, а други 10 минават от „ алена ” в „ оранжева ”.

Промените се чака да подтикват туризма в Кипър. Страната се стреми да притегли повече задгранични посетители, рекламирайки се като безвредна за лятото. Основание за това е високият дял на Covid имунизирани – досега над 62% от популацията са най-малко с една доза, както и доста ниският брой новозаразени, отбелязва кореспондентът на БНР на острова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР