От БСП отново настояха партийната субсидия да бъде увеличена. По-рано

...
От БСП отново настояха партийната субсидия да бъде увеличена. По-рано
Коментари Харесай

БСП отново настоя за увеличение на партийната субсидия

От Българска социалистическа партия още веднъж настояха партийната дотация да бъде увеличена. По-рано тази година дотацията за получен автентичен глас беше понижена от 11 лева на автентичен глас на 1 лева От левицата упорстват тя да стане 8 лв. от следващата година, заяви БНР.
В поддръжка на настояването си от парламентарната група на социалистите показаха мнението на Службата за демократични институции и човешки права. В нея се споделя, че промените фрапантно понижават общественото финансиране като в това време още веднъж вкарват корпоративните дарения и отстраняват ограничаването за частни дарения. Депутатът от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин, разясни, че като заместник-председател на Народното събрание е изискал мнение по тематиката. Предстои през днешния ден и на следващия ден да се гледа законът за Държавния бюджет. В него Българската социалистическа партия е направила съответните оферти за поправяне най-малко отчасти на тези промени, които бяха възприети през лятото, съобщи Вигенин. Той бе безапелационен, че предлагането на Българска социалистическа партия е обвързвано с желанието да се подсигурява политическия плурализъм, способността на политическите партии да действат съответно, да се ограничи опцията корпоративни и частни ползи да въздействат върху решенията на партиите.
Ние чакаме народните представители да поддържат тези промени, които ще са в унисон със мнението на специалистите от ОССЕ, които директно се занимават с наблюдението на избори, с наблюдаване на съблюдаване на правата на индивида в страните-членки на ОССЕ, добави Вигенин.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР