„От БСП направи всичко възможно в този парламент, за да

...
„От БСП направи всичко възможно в този парламент, за да
Коментари Харесай

Филип Попов: БСП направи всичко възможно, за да се излъчи редовен кабинет


„ От Българска социалистическа партия направи всичко допустимо в този парламент, с цел да се излъчи постоянен кабинет. Не предложихме състав на Министерски съвет, нито министър-председател, тъй като искахме в разговор да се стигне до консенсус. Това е третият мандат, „ избавителният “ мандат, и направихме всичко по силите си. Стъпихме на постигнатото единодушие в разнообразни сфери по време на договарянията. Търсихме пресечните точки, а не раздора “. Това съобщи националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Филип Попов по Bulgaria ONAIR.

На въпрос за признатата от Националния съвет на Българска социалистическа партия дата за връщане на мандата той напомни, че това е 7-ми септември: „ Нямаме конституционното право и логиката да държим този мандат. Той се държи, в случай че можем да съставим държавно управление “.

„ Искахме да има изключително заседание на бюджетна комисия в събота. За 20 дни нищо не се направи. Нищо значително не се прави в този парламент, тъй като няма болшинство за реализиране на консенсус по някакъв закон “, сподели още Попов.

По отношение за закона за НСО, Попов разяснява, че не е бил в зала поради пленума на левицата, само че по този начин и не е схванал дали законът е бил признат.

„ Реформата в правосъдната система не е единствено премахването на защитата на основния прокурор и закриването на спецпрокуратурата и спецсъдилищата. Ние сме съгласни с това, само че правосъдната промяна – тя е система на правосъдната власт. Защо не се приказва за спора на ползи, за качеството на оправдателните присъди? Има всички благоприятни условия да се направи цялостна правосъдна промяна “, счита още депутатът от левицата.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР