От Белия дом представиха нови детайли относно решението на президента

...
От Белия дом представиха нови детайли относно решението на президента
Коментари Харесай

Тръмп е продиктувал „всяка дума“ от писмото отменящо срещата със Северна Корея

От Белия дом показаха нови елементи по отношение на решението на президента Доналд Тръмп да анулира плануваната за 12 юни среща на върха със Северна Корея, разкривайки че решението е било взето откакто екип на Съединени американски щати е бил изоставен от представителите на Северна Корея и добавяйки, че писмото отменящо срещата с Ким Чен-ун е написано на 100 % от Тръмп, написа The Hill. „ Президентът продиктува самичък всяка дума в писмото “, съобщи представител на Белия дом.

Писмото натъртва върху „ невероятния яд и открита неприязън “ на Ким Чен-ун към Съединени американски щати. „ Чувствам, че не е уместно в същото време да проведем тази дълго планувана среща “, написа Тръмп в писмото оповестено от Белия дом. Представителят на Белия дом също по този начин хвърли подозрение върху това дали Северна Корея фактически е унищожила своята нуклеарна площадка, заявявайки че интернационалните инспектори не са били позволени на събитието. „ На държавния секретар Майк Помпео и на южнокорейското държавно управление им бе дадено, че интернационалните специалисти и представители на двете страни ще бъдат поканени да станат очевидци и да потвърдят днешното заличаване на нуклеарната площадка “, съобщи представителят.

Изявлението на Северна Корея наричайки вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс „ политически простак “ и заплашвайки Съединени американски щати наподобява, че е било пречупващата точка за Тръмп. На сутринта на 24 май Доналд Тръмп се е срещнал със своя екип по национална сигурност, в това число Пенс и Помпео, и е взел решението да анулира срещата. „ Вярвам, че това е голяма пречка за Северна Корея и, фактически, пречка за света “, написа Тръмп в писмото си. Той също насочи предизвестие към Пхенян, заявявайки че нуклеарните оръжия на Съединени американски щати са „ толкоз солидни и мощни, че се апелирам на Господ в никакъв случай да не бъдат употребявани “. „ Някой ден се надявам да те срещна. Ако промениш решението си по отношение на тази толкоз значима среща, апелирам да не се колебаеш да ми звъннеш или пишеш “, приключва Тръмп.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР