От Българския лекарски съюз подкрепят запазването на хартиените рецепти наред

...
От Българския лекарски съюз подкрепят запазването на хартиените рецепти наред
Коментари Харесай

Българският лекарски съюз подкрепя запазването на хартиените рецепти

От Българския лекарски съюз поддържат запазването на хартиените предписания наред с електронните. 90% от лекарите и повече от половината от пациентите са на мнение, че хартиените предписания би трябвало да се запазят редом с електронните. Това демонстрира изследване на настройките на българите, показано на конференция от Българския лекарски съюз. Допитването е на социологическа организация " Тренд ", направено е сред 3 -10 юни и е финансирано от БЛС.

" До момента са издадени 20 милиона електронни предписания 5 млн. електронни посоки, 10 млн. електронни прегледа, което демонстрира, че българския доктор работи в условия на цифровизация ", уточни ръководителят на БЛС Иван Маджаров.

" Във всички европейски страни, като се изключи Естония, съществуват и двата разновидността - хартиена и електронна рецепта в опазването на здравето, сочат данните от изследване на Българския лекарски съюз ", добави той.

" 20 хиляди лекари, които са в болничната помощ, няма да имат опция за електронни предписания ", разяснява проф. Христо Шивачев, заместник-председател на БЛС.

" Жълтите и зелените предписания е наложително да бъдат изписвани по електронен път ", акцентира заместник-председателят доктор Николай Брънзалов.

От БЛС оферират да бъде привързан софтуерът на аптеките с Националната здравна осведомителна система, което ще подсигурява както цялостната проследяемост на лечението, по този начин и пълнотата на електронното досие.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР