От асансьорната асоциация настояват за оставка на ръководството на Държавната

...
От асансьорната асоциация настояват за оставка на ръководството на Държавната
Коментари Харесай

Ръководството на Агенцията за технически надзор да подаде оставка, иска асоциация

От асансьорната асоциация упорстват за оставка на управлението на Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН). Причината са нерешени проблеми с години в сектора, оповестява Българска национална телевизия.

Бъдещите промени в наредбата за безвредна употреба и механически контрол над асансьорите бяха разисквани на среща в Държавната организация за метрологичен и механически контрол, дружно с браншови организации, където не беше реализирано съглашение.

" От 2 години се губи време за смяната на нормативен документ, който би трябвало да подсигурява сигурността на хората. Когато би трябвало да се модернизират асансьорите, написа в препоръчан документ от ДАМТН, че в случай че това не е допустимо, да се поставят табелки и да се осведомят хората по какъв начин да се пазят, което е неприемливо ", съобщи ръководителят на Българската асансьорна асоциация Валентин Маринков, представен от медията. По думите му 90 хиляди асансьорa у нас са над 30-годишни.

Той подчертава и върху различен проблем - хората не желаят да отделят нужните средства за рационализация на асансьорите. Според актуализирания европейски стандарт, обвързван с сигурността и поддръжката на оборудванията, всички асансьори да бъдат с автоматизирани порти до 5 години.

" Вчера беше показан един памфлет, направен от хора, които нищо не схващат от действието на сектора. В този документ би трябвало да бъдат заложени правила и правила, които са европейски стандарти. Такива неща не бяха предложение за сметка на неща, които бяха неизпълними – да вземем за пример над милион инспекции всяка година да бъдат вписвани в указател ", сподели Маринков и посочи, че е препоръчано да се направи нова разпоредба и нова група от експерти, а контролът да не бъде мним, както е сега на някои места.

В началото на годината стана известно, че за 9 месеца през предходната година - от януари до началото на ноември, са спрени 161 рискови асансьора от общо тествани 8310. Статистиката демонстрира, че на всеки два дни от организацията са спирали по един асансьор.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР