От администрацията на УЕФА дадоха разяснение за тяхната позиция относно

...
От администрацията на УЕФА дадоха разяснение за тяхната позиция относно
Коментари Харесай

УЕФА с ново становище за събитията около мача с Унгария

От администрацията на УЕФА дадоха обяснение за тяхната позиция по отношение на срещата сред България и Унгария от квалификациите за Евро 2024. Както е известно, към мача имаше съществени полемики в страната и бе извършен без аудитория. Около стадиона пък се получиха невиждани за футболен мач у нас ексцесии със съществено потърпевши – почитатели и служители на реда. От Европейската футболна централа обявиха, че решението да се реалокира в началото мача за Пловдив е било тяхно. То е било предизвикано от рекомендация на способените органи на реда.

“УЕФА беше осведомена от Българския футболен съюз (БФС) за терзанията, изразени от способените органи. Относно организирането на мача от европейските квалификации сред България – Унгария. Тяхната оценка на риска акцентира опцията за широкомащабни митинги на и към стадиона, които биха могли да повлияят на вярното протичане и привършване на мача.

 Стадион Христо Ботев Снимка: Facebook

Препоръката на управляващите беше мачът да се реалокира отвън София. Отчитайки тези опасения и след лична задълбочена оценка на риска, администрацията на УЕФА взе решение. То беше в сходство с Регламента на Европейското състезание по футбол на УЕФА да реалокира мястото на мача в Пловдив, съгласно всички страни.

След решение на локалните управляващи в Пловдив за анулиране на разрешението им за домакинство на мача, администрацията на УЕФА още веднъж се срещна с БФС и инстанциите, виновни за публичния ред в София, с цел да прегледат обстановката. Тъй като съответните локални управляващи потвърдиха, че мачът може да се организира още веднъж в София. При изискване обаче че е без аудитория, администрацията на УЕФА, според член 28 от регламента на надпреварата удостовери, че мачът ще се организира при закрити порти на Националния стадион “Васил Левски ” ”, написаха от УЕФА в отговор на питане от Sportal.

УЕФА ще продължи да следи обстановката и да поддържа връзка с администрацията на БФС. По нашия общоприет протокол можем да потвърдим, че наши представители ще участват на идните президентски избори ”, оповестиха още от УЕФА. Както е известно, откакто Борислав Михайлов подаде оставка преди няколко дни от поста президент на БФС. Очаква се на 6 декември публично да бъде плануван идния избирателен конгрес на БФС. Дата на събтиието се чака да бъде към 15 март 2024 година.

Източник: sportal.bg

Още вести четете в категория Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР