От 9 юни европейските граждани, ваксинирани срещу COVID-19, ще могат

...
От 9 юни европейските граждани, ваксинирани срещу COVID-19, ще могат
Коментари Харесай

Ваксинираните европейци ще могат да влизат във Франция без тест

От 9 юни европейските жители, имунизирани против COVID-19, ще могат да влизат във Франция, без да демонстрират отрицателен PCR тест, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Франс прес.

" Обявяваме, че от 9 юни европейците, които са имунизирани, ще могат да влизат във Франция без PCR тест ", съобщи делегираният министър по превоза Жан-Батист Джебари пред телевизия CNEWS. Пътниците от Англия или Съединени американски щати ще би трябвало да показват отрицателен тест (PCR или за антитела), без значение дали са имунизирани, демонстрира документ, оповестен през днешния ден от френското държавно управление.

В " тактиката за наново отваряне на границите " страните се разделят на категории, наречени условно " зелена, оранжева и алена ". В " зелената " попадат страните от европейската икономическа зона, Австралия, Израел, Ливан, Нова Зеландия, Сингапур, Южна Корея и Япония. Пътниците от тях не са длъжни да показват безапелационна причина за пътуването си и единствено неимунизираните ще би трябвало да демонстрират отрицателен тест, изработен преди по-малко от 72 часа. За имунизирани се считат тези, които са получили втората си ваксина минимум 14 дни преди датата на пътуването (4 седмици за имунизацията на Джонсън и Джонсън).

За пасажерите от страните в " алената " категория (Аржентина, Бахрейн, Бангладеш, Боливия, Бразилия, Индия, Колумбия, Коста Рика, Непал, Пакистан, Шри Ланка, Суринам, Турция, Уругвай, Чили, Южна Африка) е нужна основателна причина за влизане във Франция. Те би трябвало да показват отрицателен тест без значение дали са имунизирани и след идването им на френска територия ще бъдат подлагани на карантина за период от 7 до 10 дни. За страните от " оранжевата " група, като Съединени американски щати и Англия, се изисква отрицателен тест, в случай че посетителят е имунизиран. В противоположен случай би трябвало да показа основателна причина, отрицателен тест и предстои на 7-дневна карантина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР