От 9 стават на 5 членовете на КЕВР. Отпада изискването

...
От 9 стават на 5 членовете на КЕВР. Отпада изискването
Коментари Харесай

Радослав Рибарски: Очакваме за 2-3 седмици да има избран нов председател на КЕВР

„ От 9 стават на 5 членовете на КЕВР . Отпада условието за стопански и юридически профил на членове от комисията. Няма такава процедура в Европа. “ Това изясни пред БНР  ръководителят на парламентарната комисия по енергетика Радослав Рибарски относно разискването на идните законодателни промени.
Рибарски сложи акцент върху стартирането на процедурата за ръководител и нов член на КЕВР, които са с от дълго време изтекли мандати и би трябвало да бъдат сменени.

„ Очакваме за към 2-3 седмици да имаме определени нов ръководител и член. “

„ Ние залагаме на специалисти . Засега още тече този развой. Не залагаме на политически лица единствено с принадлежност към нашата коалиция “, посочи Радослав Рибарски в предаването „ Преди всички “.

Разширява се дефиницията за компетентностите в посока и към финансов опит , добави той. По думите му „ работата на органа изисква съществени аналитични знания “, както и знания за работата на тържищата.

Запитан в случай че се предложат положителни специалисти от представителите на опозицията, ще бъдат ли разисквани техните кандидатури, Рибарски уточни, че той самият към момента не е виждал имена:

„ Всеки, който е препоръчан, ще бъде разискван и ще може да показа своята визия в комисията по енергетика . “

На съдружен съвет следва да бъде конкретизирано дали ще има общи кандидатури за обединението или партиите ще оферират свои имена, стана ясно от думите на Рибарски.

Правомощията на КЕВР са ясно дефинирани . Идеята е да бъдат по-широко употребявани . Всичко е до екип. Европейските наставления са задоволително ясни какво разрешават. Държим твърдо органът да е самостоятелен “, разяснява Радослав Рибарски.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР