От 9 до 30 август в пространството за събития и

...
От 9 до 30 август в пространството за събития и
Коментари Харесай

Вихрен Георгиев: Фотографията ме научи да разбирам хората



От 9 до 30 август в пространството за събития и срещи " +Това " можете да разгледате фотографската галерия " Пандемията и уязвимите групи ".

Кадрите са на фотографа Вихрен Георгиев, прочут с добилия необятна известност план People of Sofia.

Изложбата включва и илюстрации, основани особено за събитието от латвийската художничка Гунта Бриеде.

България е измежду страните в Европа, които са най-уязвими на дезинформация, заемайки 29-о място от 35 европейски страни, интервюирани в Индекса на Отворено общество за медийна просветеност (2019).

Проектът „ Независимост на медиите и достъп до информация по отношение на пандемията COVID-19 ” се концентрира върху едни от най-уязвимите групи в българския подтекст: поданици на сегрегирани ромски квартали; лица с увреждания, лица в затворени институции, възрастни хора. Той изследва качеството на медийната информация за пандемията и по какъв начин уязвимите групи я възприемат.

Изложбата „ Пандемията и уязвимите групи ” цели да насочи светлината на прожектора към тъкмо тези представители на обществото ни , за чиито проблеми рядко се загатва в медиите и които остават невидими за света. А те са тук, измежду нас и лицата им, въпреки и скрити зад маски, приказват задоволително изразително.



Вихрен Георгиев е основен воин в “Нашият ден “

“Моите герои са основно едни и същи – елементарните хора по улиците, които по някакъв метод основават нюанс на града.

В персонален проект

Преминал съм през много инциденти. С снимка започнах да се занимавам, когато се почувствах по-стабилен финансово. Фотографията не е доста на ниска цена изкуство. Второ, когато човек няма опция да задоволява и най-елементарните си житейски потребности не му е до главата мисълта за изкуство.

Фотографията

Страстта ми към фотографията е още от възпитаник. Случайно открих един фотоапарат в нашата къща и доста ми хареса като движимост.

Фотографията ме научи да разбирам повече хората, бях много краен . Но, когато срещаш хората, започваш да ги разбираш и да виждаш, че не всичко е черно и бяло и че всеки има характерност.

Пожелавам да се разбираме и обичаме!

Чуйте Вихрен Георгиев от звуковия файл.
Снимки: Facebook, персонален списък
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР