„От 8 септември започна разпространението на бюлетините по всички областни

...
„От 8 септември започна разпространението на бюлетините по всички областни
Коментари Харесай

Емил Войнов: Комисията за избор на председател работи по правила, приети от Националния съвет

„ От 8 септември стартира разпространяването на бюлетините по всички регионални центрове. Днес, в централата на Българска социалистическа партия се раздават бюлетините на София-град и София-област. Последният лъч обикаля Перник, Благоевград и Кюстендил. До 16 часа през днешния ден в цяла България всички изборни бумаги ще бъдат раздадени.” Това съобщи пред Нова тв Емил Войнов, ръководител на Централната комисия за осъществяване на избора за ръководител на Българска социалистическа партия.

Войнов заяви, че изборните описи са подадени от общинските и районни препоръки на Българска социалистическа партия и се съхраняват в тях до изборния ден, като денят преди изборите всяка комисия би трябвало да заличи всички умряли, напуснали и отпаднали до изборния ден социалисти, тъй че точният брой социалисти ще стане явен на 12 септември. „ Централна комисия по желание на ръководител работи по правила, признати от Националния съвет”, уточни той.

Председателят на ЦКПИ съобщи, че бюлетините и протоколите на секционните и общинските комисии са направени в профилирана печатница, като имат даже по-висока полиграфическа отбрана от тази, която се употребява на национални избори.

„ На изборния ден всеки претендент може да има покровител във всяка една секция, като те могат да съпровождат даже и мобилните изборни кутии. „ При напредване на кутиите от един на различен гласоподавател, върху нея се залепва хартиена лента, подписана освен от членовете на ЦИК, а и от присъстващите покровители. Така се заобикаля всякаква манипулация”, уточни Войнов.

Председателят на ЦКПИ изясни, че след края на изборния ден, при приемане на книжата и материалите, всеки покровител ще може да получи копие от протокола, който идва от страната. „ В изчислителния пункт на Централната комисия ще има трикратно въвеждане на данните - ще бъдат въведени електронните таблици, които се получават по електронната поща от общинските и районните комисии, ще се вкарат хартиените протоколи на общинските комисии, както и ще се вкарат всички секционни протоколи. Накрая трите въвеждания ще се сравнят, тъй че няма да има никакви подозрения върху честния избирателен резултат ", приключи Емил Войнов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР