От 7 ноември сутринта Гърция влиза в пълна карантина, която

...
От 7 ноември сутринта Гърция влиза в пълна карантина, която
Коментари Харесай

Гърция въвежда пълна карантина до края на месеца

От 7 ноември сутринта Гърция влиза в цялостна карантина, която ще продължи три седмици. Отворени ще останат детските градини, забавачките и главните учебни заведения.
По време на днешната конференция министър председателят Кириакос Мицотакис и ръководителят на епидемиологичната комисия към Министерството на здравеопазването проф. Сотирис Циодрас оповестиха новите ограничения за справяне с рецесията.
„ От 6 часа в събота до 30 ноември се приключват всички дейности”, сподели Мицотакис. Както и по време на първата карантина, напредването на жителите ще бъде допустимо единствено по съответен мотив и авансово изпратен SMS.
Освен детските градини и главните учебни заведения, отворени остават супермаркетите, аптеките и бензиностанциите. Затварят се междинните учебни заведения, университетите, магазините, фризьорските салони, фитнесите, кафенетата и заведенията за хранене.
Новото затваряне е в резултат на фрапантния растеж на броя на новозаразените в границите на денонощие, както и на броя на пациентите, включени към апарати за белодробна вентилация и натиска върху здравната система.
Мицотакис съобщи, че през последните пет дни има нападателен растеж на новозаразените - съвсем 10 000 случая за пет дни. Освен това се е нараснал и броят на приетите в болница пациенти. „ Трябва да спрем тази вълна”, безапелационен бе министър председателят.
По-късно през през днешния ден ще се организира взаимна конференция на Мицотакис и Циодрас, на която министърът на финансите ще показа пакет от ограничения за икономическа поддръжка. Очаква се да бъде импортирано и обяснение за метода на използване на ограниченията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР