От 6 януари се затваря за движение участък от локала

...
От 6 януари се затваря за движение участък от локала
Коментари Харесай

Започва изграждането на стартовата площадка за работа на тунелопробивната машина за новия участък на метрото

От 6 януари се затваря за придвижване сектор от локала на бул. „ Цариградско шосе “ и се трансформират маршрутите на автобусни линии №№ 73, 84, 184 Н1 и тролей № 5

Започва построяването на стартовата площадка за работа на тунелопробивната машина за строителство на тунелите на сектора от метрото през регион „ Слатина “. В непосредственост до нея ще бъде построена и новата метростанция № 6 дружно с буферен паркинг за 250 автомобила. Стартовата площадка, през която ще влезе тунелопробивната машина, ще бъде построена наоколо до локалното платно на бул. „ Цариградско шосе “ сред бензиностанция OMV и " Макдоналдс ".

Във връзка със строителството от 06.01.2024 година се не разрешава влизането на пътни транспортни средства по локалното пътно платно на бул. „ Цариградско шосе “ сред ул. „ Димитър Моллов “ и транспортния излаз на " McDonalds ". Движението ще се прави по новоизграден обходен път, който ще замества затворения сектор и ще реализира връзка на локалното платно и бул. “Цариградско шосе “. Промените на придвижването ще продължат в границите на 2 години и половина.

От 06.01.2024 година се вкарват промени в маршрутите на тролеите, обслужващи линия № 5, рейсовете от линии №№ 84, 184 и 73, както и рейсовете от нощната линия Н1.
Маршрутът на тролейбусна линия № 5 се съкратява до УМБАЛ „ Св. Анна “. Тролеите ще се движат от надлез „ Надежда “ по настоящия маршрут до кръстовището на локалното пътно платно на бул. „ Цариградско шосе “ с ул. „ Димитър Моллов “ и надясно по ул. „ Димитър Моллов “ до крайната станция на тролейбусна линия № 3 в двете посоки.

Маршрутът на автобусна линия № 73 се удължава до ж.к. „ Младост 2 “ като ще обслужва част от спирките на тролейбусна линия № 5.
➢ В посока ж.к. „ Младост “ рейсовете ще се движат от ж.к. „ Овча купел 2 “ до крайната спирка „ Ж.к. " Младост 1 “ по настоящия маршрут, където ще имат престой за зареждане в границите на 6 минути и не престават по ул. „ Андрей Сахаров “ и по ул. „ Свети Киприян “ по маршрута на тролейбусна линия № 5 до крайната станция в ж.к. „ Младост 2 “;
➢ В посока ж.к. „ Овча купел “ рейсовете ще се движат от ж.к. „ Младост 2 “ по маршрута на тролейбусна линия № 5 до спирка „ Ж.к. " Младост1 “. Оттам ще не престават по настоящия маршрут до кръстовището на ул. „ Йерусалим “ с ул. „ Митрополит Серафим Сливенски “, наляво по ул. „ Митрополит Серафим Сливенски “ до ул. „ Д-р Стефан Чомаков “, наляво по ул. „ Д-р Стефан Чомаков “, надясно по ул. „ Димитър Моллов “ и наляво по локалното пътно платно на бул. „ Цариградско шосе “ по маршрута до ж.к. „ Овча купел 2 “.

Тролейбусите от линия № 5 и рейсовете от линия № 73 ще стопират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки в променените сектори на маршрутите.
Спирка „ УМБАЛ Св. Анна “ в посока център ще се измести на ул. „ Димитър Моллов “, на 40,00 метра преди локалното платно на бул. „ Цариградско шосе “.

Автобусните от линии №№ 84 и 184 в посока летище София ще се движат по изменени направления. Автобусите ще се движат от ул. „ Ген. Гурко “ по нормалните си направления до спирка „ Хотел " Плиска “, оттова напряко по централното пътно платно на бул. „ Цариградско шосе “ до пътния възел с бул. „ Александър Малинов “ и надясно по бул. „ Христофор Колумб “ по настоящите направления до летище София в двете посоки.

Автобусите ще стопират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки в променения сектор.
Интервалът на придвижване на автобусна линия № 73 се понижава от 13 – 14 минути на 9 – 10 минути. Тролейбусна линия № 5 резервира интервала си на придвижване, а интервалът на придвижване на линии №№ 84 и 184 се усилва от 20 на 24 минути.

Автобусите от нощна автобусна линия № Н1 ще се движат по изменен маршрут в посока ж.к. „ Люлин 1, 2 “, както следва: от ж.к. „ Младост 4 “ по настоящия маршрут до кръстовището на бул. „ Александър Малинов “ с бул. „ Андрей Сахаров “, напряко по бул. „ Александър Малинов “, надясно по централното пътно платно на бул. „ Цариградско шосе “ и от Площад на авиацията по настоящия маршрут до ж.к. „ Люлин 1,2 “ в двете посоки.

Автобусите ще стопират на всички съществуващи автобусни спирки в променения сектор на маршрута.

*Източник: Столична община
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР