От 5 май падна ограничението за събиране на повече от

...
От 5 май падна ограничението за събиране на повече от
Коментари Харесай

Дни преди баловете падна забрана за тържества с до 15 души


От 5 май падна ограничаването за събиране на повече от 15 души на тържества и празници. Което значи, че тази година няма да има ограничавания по време на абитуриентските балове.

Ще могат да се вършат и огромни сватби и кръщенета, откакто министърът на опазването на здравето проф.Костадин Ангелов заяви по време на постоянния брифинг на Националния действен щаб, че е отменил заповедта си.

На брифинга стана ясно още, че България към този момент е на 20-то място по заболеваемост от коронавирус, само че остава на втоло по смъртност в Европа.

Трайна е към този момент наклонността за понижаване на броя заболели, на признатите в болница, както и на настанените в интензивни отделения, само че смъртността остава висока.

България е безрискова зона за туристите, които желаят да я посетят, като за това са избрани правила, сподели здравният министър в оставка.

Зелените коридори за имунизиране може да продължат и след 9 май. Решението ще бъде взето от Националния имунизационен щаб и зависи от броя дози, с които страната ни разполага, сподели проф. Ангелов. Той означи, че през вчерашния ден са сложени рекорден брой ваксини – близо 32 500.

В момента Европейската организация по медикаментите прави интензивен обзор на клиничните изпитвания на ваксини за приложение на деца над 12 година Първи резултати се чакат през юни, заяви ръководителят на организацията по медикаментите Богдан Кирилов.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР