От 4 октомври Сдружение Арлекин арт" започва реализацията на Арт

...
От 4 октомври Сдружение Арлекин арт" започва реализацията на Арт
Коментари Харесай

Арт ателие събира младежи от Варна с връстници от Солун и Торино

От 4 октомври Сдружение " Арлекин арт " стартира реализацията на Арт ателие за младежи " Маските на сцената и в живота " под управлението на проф. Сия Савинова. Проектът е модул към третото издание на фестивала " Звезди на сцената‘‘. Домакини са младежите от варненското Театрално студио " Арлекин ". Ще вземат участие представители на обединения от някогашните Европейски юношески столици Солун и Торино. Това са Художествена група "Ен динами ", която се състои от младежи с и без увреждания, началник Анна Калинчева - Гърция и Театър " Балаганчик " с началник Олга Калениченко - Италия. Финалната част е по време на фестивала на 7 октомври: пърформанс на сцената на спектакъл " Българан ".
Основната цел на плана е посредством екипна работа младите създатели да приготвят взаимен креативен артикул и да придобият умения за промотиране пред детска и младежка публика. Съвместната активност на участниците от страната и чужбина е обединена от мотото " В изкуството няма разнообразни, в изкуството всички сме равни и приказваме на един език ".

С помощта на мултимедийна презентация ще се показват другите стадии от работата на екипите. Тя ще се показа на уеб страниците на всички участници, с цел да покаже процеса на основаване, на сливане на наличие и форма и да покаже, че сцената е действително отражение на същинския живот с или без маски.

Проектът се осъществя с финансовата поддръжка на Фонд " Култура ", Община Варна, Програма " Варна-Европейска младежка столица 2017 ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР