От 31 май до 10 юни предстои 30-ото издание на

...
От 31 май до 10 юни предстои 30-ото издание на
Коментари Харесай

Предстои 30-ото издание на театралния фестивал „Варненско лято“

От 31 май до 10 юни следва 30-ото издание на . Юбилейната стратегия показва селекция от едни от най-хубавите спектакли от българския сценичен плакат, продукции от интернационалната сцена, концерти и специфични събития.
Българската селекция включва общо 10 заглавия.
Фестивалът стартира на 31 май със спектакъла " Бащата " от Флориан Зелер на Народния спектакъл " Иван Вазов " , който донесе премия " Аскеер " на режисьорката Диана Добрева. Участват Владимир Пенев, Радина Кърджилова, Теодора Духовникова, Юлиан Вергов, Мария Каварджикова, Константин Еленков и Явор Вълканов.
 „ Фестивалът осмисля професионалния ми живот, въпреки че се занимават и с други неща, само че във фестивала те могат да се съберат “, сподели в студиото на Радио София проф. Николай Йорданов – шеф на „ Варненско лято “ .
„ Лицето на театъра е мозаечно. То съдържа в себе си парченца от всички наши очаквания, паники, страхове, мечти, само че театърът е леговище . Точно във времена, които са тестване за нас демонстрират, че в театъра ние можем да намерим не друго, а нашата човещина “, добави проф. Йорданов.
Улично шоу от Нидерландия, прожекции на театрални спектакли от сцената на " Комеди Франсез " в Париж и от Лондонския Уест енд са част от интернационалната стратегия .
Словенският режисьор Йерней Лоренци гостува с музикално-поетичния си театър " Мъртвият идва за обичаната си " по изпълнената с фолклорни претекстове пиеса на Светлана Макарович. В Художествената изложба на 7 юни е планувана среща с известния режисьор.
Предвидени са и паралелни събития - улични спектакли, представяния на книги и фотоизложби .
Радио София ще излъчва всеки ден онлайн от фестивала „ Варненско лято “ .
Подробности можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР