От 30 октомври до 5 ноември предлага богато разнообразие на

...
От 30 октомври до 5 ноември предлага богато разнообразие на
Коментари Харесай

С какви сирена се съчетават червените вина

От 30 октомври до 5 ноември предлага богато многообразие на виновност и сирена.    седмицата е прекрасен мотив за нас, Момичетата от града, да поговорим за подобаващите съчетания и да си организираме няколко приятни дегустации.

Сигурно сте чували, че сирена се съчетават с бели виновност по-добре, в сравнение с с червени, и това ненапълно е по този начин. Белите виновност са по-подходящи поради нежния букет аромати, киселинността и нотките наслада, които партнират на сирената по-добре от плътните, танинови и леко железни усети на алените виновност. Но това не е закон – има доста червени виновност, които са чудесни сътрудници на сирена. Днес споделяме с вас някои от опциите, които в последна сметка по никакъв начин не са малко!

Съчетавайте виновност и сирена с идентична активност . Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc да вземем за пример си отиват със сирена като чедър, гауда и зрели типове от краве мляко.



Плътни виновност се съчетават най-добре със зрели сирена. Sangiovese, Brunello di Montalcino, Chianti си подхождат с добре узрели сирена като пекорино и пармиджано.

Вина от един регион си отиват със сирена от същия – да вземем за пример испанското Garnacha се съчетава отлично със сирене Manchego.

Меки сини сирена се съчетават с по-сладки виновност като Port, Lambrusco Dolce, Brachetto. Задължително пробвайте класическата композиция сред Port и рокфор!

Богати на танини виновност като Syrah се балансират отлично от мазни швейцарски сирена , които в случаи на съчетаване с бели виновност биха допълнили деликатността им. Такива сирена са грюер, ементал и гауда да вземем за пример.

Както виждате, опциите за съчетаване на червени виновност със сирена не са по никакъв начин малко, а най-хубавият съвет и тук е да бъдете отворени за експериментиране на разнообразни комбинации. Експериментирайте самоуверено и си дайте време да усетите всички елементи на върха на небцето си! 



С поддръжката на Kaufland България
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР