От 29 септември в АЕЦ „Козлодуй” започва плановият годишен ремонт

...
От 29 септември в АЕЦ „Козлодуй” започва плановият годишен ремонт
Коментари Харесай

Шести блок на АЕЦ Козлодуй е в планов годишен ремонт

От 29 септември в АЕЦ „ Козлодуй” стартира плановият годишен ремонт на шести блок за 2021 година, който е планувано да продължи до началото на ноември.
В този интервал ще бъдат осъществени нужните ремонтни действия на оборудванията и превантивно техническо обслужване, които да обезпечат безвредната и надеждна работа на оборудването и системите на блока. Ще продължи осъществяването на плануваните ограничения, свързани с дълготрайната употреба. Реакторът ще бъде презареден със свежо нуклеарно гориво за идната 27-а горивна акция. За 12-те месеца на приключилата 26-а горивна акция шести блок е създал над 8 милиарда 200 млн. kWh електрическа енергия.
При осъществяването на плануваните действия е основана организация за прецизно използване на въведените противоепидемични ограничения за ограничение на разпространяването на COVID-19. Целта е запазване на здравето на работещите, обезпечаване на безвредната употреба на нуклеарните мощности и гарантиране на надеждни и постоянни енергийни доставки по време на идния есенно-зимен интервал.
Другият нуклеарен енергоблок на АЕЦ „ Козлодуй” – пети, работи според планувания график за електропроизводство.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР