От 27 юни до 5 юли Театрална работилница Сфумато“ е

...
От 27 юни до 5 юли Театрална работилница Сфумато“ е
Коментари Харесай

Започва „Малък сезон 2021“ на открито

От 27 юни до 5 юли Театрална работилница „ Сфумато “ е хазаин на обичайния „ Малък сезон “, който дава опция за изява на младите създатели в театъра и в другите изкуства.

 22-рото му издание се открива в 12 часа в неделя пред театъра с 10-часов Поетичен маратон. Идеята е до късно вечерта да звучат – онлайн или на запис, стиховете и гласовете на десетки български поети – от Дора Габе и Елисавета Багряна, през Силвия Чолева и Георги Господинов, до Габриела Манова и Наталия Иванова.

В 9-те фестивални дни пространствата пред театъра ще се трансфорат в сцена за пърформанси, концерти, четения на пиеси, театрални и танцови спектакли, основани от десетки млади създатели.

Преди началото на фестивала „ Артефир “ се среща с проф. Маргарита Младенова – режисьор, учител и шеф на „ Сфумато “. Разговор за „ Малкия сезон “ по време на пандемия и по какъв начин се подтиква креативният дух в сложното време. И още – за какво тематиката на тазгодишния Малък сезон е „ Изход “.

Проф. Младенова разгласи и кои са четирите екипа, номинирани тази година в състезанието на „ Сфумато “ „ Модул 1 “ – онлайн работилница за развити театрални хрумвания, предпазени словесно и образно посредством режисьорска експликация, драматургична основа, образуван създателски и актьорски екип. 

Номинираните са :

Дамян Михайлов – " Мъгла " ( " Знае ли някой какво значи да обичаш " ) по едноименния разказ на Мигел Унамуно;

Люба Тодорова – " Театрален разказ " по едноименния разказ на Михаил Булгаков;

Владимир Давчев – " Рожден ден ", създател и сърежисьор на едноименната пиеса;

Катерина Георгиева и Борис Зафиров – " Тържество на самотата " по едноименната пиеса на Катерина Георгиева.

 Всеки от тези четири плана ще бъде подсилен финансово с по 4000 лева и посредством даване на условия за реализация онлайн в Големия сезон на „ Сфумато “ до края на тази година.

„ Малък сезон 2021 “ се реализира с поддръжката на Столичната община и Министерството на културата.

Чуйте повече в звуковия файл.

Снимки – Театрална работилница „ Сфумато “
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР