От 26 април Италия въвежда облекчения на мерките срещу коронавируса

...
От 26 април Италия въвежда облекчения на мерките срещу коронавируса
Коментари Харесай

Важна информация за пътуващите в Италия

От 26 април Италия вкарва облекчения на ограниченията против ковид в страната, като в това число се позволява свободното придвижване сред районите при избрани условия. Това оповестиха от пресслужбата на българското Министерство на външните работи.

По информация на посолството ни в Рим, от 26 април ще бъде допустимо свободното придвижване сред " жълти " и " бели " райони, а придвижването сред райони с по-висока категория на риск - " оранжеви " и " червени ", е позволено единствено при изискване, че жителят разполага със " Зелен документ ". Документът би трябвало да удостоверява един от следните случаи - осъществена имунизация с годност 6 месеца от довеждане докрай на цикъла на ваксинация; изцеление от COVID-19 с годност 6 месеца от момента на излекуване; негативен PCR или антигенен тест за инфекцията, изработен през последните 48 часа. За годни ще бъдат считани удостоверения, издадени в страна членка на Европейски Съюз, както и издадените от трети страни документи за имунизация, приета от Европейски Съюз.

Досегашният вечерен час от 22.00 ч. до 5.00 ч. се резервира. Приетият от държавното управление указ планува в това число обновяване при избрани условия на присъственото образование в учебните заведения до края на образователната година, отваряне на заведенията за хранене навън и при съблюдаване на нужното разстояние за сигурност в " жълтите " зони. В същото време, изключителното състояние в Италия е продължено до 31 юли 2021 година. При нужда от подпомагане българските жители могат да се извърнат към посолството на Република България в Рим на следните телефони: +39 06 322 46 40, +39 06 322 46 431, дежурен денонощен телефон: +39 349 492 7764.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР