От 24 до 27 юни Русе ще бъде домакин на

...
От 24 до 27 юни Русе ще бъде домакин на
Коментари Харесай

Живи статуи на крайбрежната алея в Русе

От 24 до 27 юни Русе ще бъде хазаин на обичайния към този момент Международен фестивал „ Живи скулптури “. Организатор на този уникален сценичен празник в нашата страна е Драматичният спектакъл „ Сава Огнянов “, с поддръжката на Община Русе и на Министерството на културата.

„ Беше доста мъчно да организираме от разнообразни европейски страни влизането на актьори в България, тъй като ограниченията на всички места са разнообразни. Но хубавата вест е, че програмата по никакъв метод не е по-бедна от 2019 година, когато беше последното издание “, описа в „ Артефир “ Ивелин Пъшев,пиар на Русенския спектакъл и селекционер на фестивала.


Основните прояви стартират всяка вечер от 20.30 часа на обновената крайбрежна алея в Русе, позната като „ кея “ .

В програмата в четвъртък и петък вземат участие осем самостоятелни актьори от Нидерландия, България, Полша, Украйна и Англия.

В събота и в неделя ще гостуват актьорите от добре познатия на русенци румънски спектакъл „ Маска “, който работи единствено в естетиката на живата скулптура. За тазгодишното си присъединяване във фестивала те са подбрали единайсет от най-интересните облици, основани от трупата през последните 20 години.

Програмата на театралния празник предлага всяка вечер и гратис импровизационно шоу на новосформираната импро натрупа в града „ ВиЖна “, основана по план на русенското съдружие „ Стенд Арт “, финансиран от Националния фонд „ Култура “.


Значението на „ ВиЖна “ е „ Виж ни “ – само че по този начин, както го произнасят русенци на локалния акцент, изясняват с усмивка уредниците и канят феновете да видят основаното от  младите артисти – началото на шоуто е всяка вечер от 21.30 часа на огромната амфитеатрална сцена на кея.

В последната вечер от 22 часа ще бъде показано 20-минутното огнено шоу на Огнен спектакъл „ Палячи “, основано особено за закриването на фестивала.

В съпътстващата стратегия са включени две гостуващи представления, които ще се играя на закрито, на сцената на Русенския спектакъл – „ Мълчаливи предания “ на Държавния куклен спектакъл във Варна, с което се открива фестивалът, и мюзикълът „ Авеню Q “ – театър за възрастни на Столичния куклен спектакъл.

Снимки: Международен фестивал „ Живи скулптури “
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР