От 24 до 26 септември 2020 година във Враца ще

...
От 24 до 26 септември 2020 година във Враца ще
Коментари Харесай

Известни творци и популярни лица пресъздават магията на думите в литературния фестивал „Враца - книжен град“

От 24 до 26 септември 2020 година във Враца ще се организира вторият книжовен фестивал „ Враца – хартиен град ”. Неговата цел е да събере на едно място създатели и читатели, да насърчи любовта към книгите, думите и четенето, да въодушеви хората от всички възрасти да изследват нови хрумвания и да уголемяват хоризонтите си.
Събитието се провежда от Регионална библиотека „ Христо Ботев - Враца.
Официалното разкриване стартира от 18:30 ч. на 24 септември /четвъртък/ със театър и огнено шоу на театрална група ТЕМП. Веднага по-късно, от 19:00 ч., врачани ще могат да се срещнат със Стефан Вълдобрев, който ще показа своята „ Книга за песните ”.
Специално за втория фестивален ден - 25 септември /петък/, във Враца ще дойде атрактивният плевенски художник Деян Павлов-Джими, който ще направи демонстрации на ръчно разработване на хартия. Началният час е 10:00.
Гост на креативната вечер ще бъде писателят Георги Господинов. Срещата стартира в 18 ч.
Третият фестивален ден - 26 септември /събота/, продължава с „ Джобни чародейства ” - куклен моноспектакъл на Мануела Саркисян, в който специфичен участник е публиката. Началото е в 11:00 часа.
В 18:00 ч. в събота в града ще дойде артистът и илюзионист Ненчо Илчев. Той ще показа „ Забранената книга за фокуси ”, както и някои от специфичните си вълшебен трикове.
 “Open Vratsa ” търси най-хубавите фотографи във Враца и района “Open Vratsa ” търси най-хубавите фотографи във Враца и района
Стартиралият в средата на лятото портал - OpenVratsa.bg, разгласи конкурс за най-хубава фотография, снимана във Враца или района. Целта му ще...
Когато настъпи залезът в третия фестивален ден, в 19:30 ч., ще отвори и ателието за изобразяване със светлина на център АЛОС. Всеки един от присъстващите ще може да сътвори баснословен свят благодарение на атрактивната фотографска техника light-painting. Всеки участник в това премеждие ще си тръгне с подарък - невероятна фотография от своята история!
В първите два дни на фестивала, издателство „ Тогедър Академи ” и фондация „ Въздигане ” провеждат игра „ Съкровищата на Траките “. Насочена е към дребните откриватели от II, III и IV клас. Ще се организира на 24 и 25 септември, при шатрите на книжния базар, пред постройката на НЧ „ Развитие 1869 “. Целта на играта е да напомни на младите откриватели за нашия генезис и да предизвика интерес към Регионалния исторически музей, където могат да видят най-голямото, намерено до момента, тракийско богатство - Рогозенското.

В дните от 24 до 26 септември, пред постройката на Народно читалище „ Развитие 1869 ”, ще бъдат подредени заглавия от селекцията на книжарница „ Нова изложба ”, издателство „ Тогедър академи ” и фондация „ Въздигане ”, издателство „ Медиа груп “ - Враца, Конфедерация на българските писатели - клон Враца, взаимно с лиричен клуб „ Арфа “. В петък /25 септември/ с хартиен щанд ще се причислят и книжарничка „ Извор “, село Челопек, на Сдружение „ Книгини ” и издателство „ Жанет 45 “. Книжният базар ще работи от 10 до 20 ч., в трите фестивални дни.
* Всички събития ще се организират пред постройката на Регионална библиотека „ Христо Ботев ” – Враца.
 Враца отваря порти за туристи с нова платформа „ Open Vratsa “ Враца отваря порти за туристи с нова платформа „ Open Vratsa “
Омагьосваща природа, богата история, кулинарни завършения и нов имидж. Това са детайлите, на които ще заложи „ Open Vratsa&ldquo...
* Всички събития са безвъзмездни.
* Всички събития ще се организират при строго съблюдаване на обществена отдалеченост и оповестените противоепидемични ограничения.
Партньори на фестивала са Община Враца, Народно читалище „ Развитие 1869 ” - Враца, Регионално ръководство на образованието - Враца.
 
Осъществява се с медийната поддръжка на, и.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР