"От 2016 година до този момент "Арсенал" Казанлък няма неизпълнени

...
"От 2016 година до този момент "Арсенал" Казанлък няма неизпълнени
Коментари Харесай

Заводът "Арсенал" няма неизпълнени предписания за осигуряване на безопасни условия на труд

"От 2016 година до този миг "Арсенал " Казанлък няма неизпълнени наставления по отношение на обезпечаването на безвредни и здравословни условия на труд и няма наложени наказания за неизпълнени такива ". Това разгласи на конференция началникът на отдел "Рискови производства и действия " в Изпълнителна организация "Главна ревизия по труда " Пенка Митрева.

Над 50 на 100 от предписанията се извършват още в хода на самите инспекции. "Арсенал " е дружество с висок рисков капацитет и предстои на регулярен и чест надзор на всеки 3 месеца, както и по обособени сигнали и при въвеждане на рискови производства.

Екип на Агенцията е във военния цех, с цел да се запознае на място и обследва аргументите, довели до трагичния случай на територията на Завод 3 през вчерашния ден, при който починаха двама служащи от завод 130 - 27-годишният Цеко Василев и 45-годишният Красимир Желев.

Митрева посочи, че за последната една година в "Арсенал " са направени 100 инспекции, вследствие на които са констирани 460 разнообразни нарушавания по връзки на сигурността на работа на територията на цялата компания.

В "Арсенал " от 2016 до края на 2017 година поради неспазване на вътрешните правила и разпореждания и указания за безвредна работа, компанията е наказала 163-ма служащия и директни длъжностни лица за разнообразни нарушавания, свързани с сигурността на работа, разгласи Красимир Папазов, началник на отдел "Безопасни условия на труд " в "Арсенал " АД
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР