От 2015 година насам МРЗ достига това увеличениеЦелта на приетото

...
От 2015 година насам МРЗ достига това увеличениеЦелта на приетото
Коментари Харесай

Искрен Арабаджиев: Реалното увеличение на минималната заплата е около 47%

От 2015 година насам МРЗ доближава това нарастване

Целта на признатото нарастване на Минималната работна заплата бе да бъдат отстранени годишните наддавания и полемики в Тристранката за МРЗ. Това съобщи по Искрен Арабаджиев от „ Продължаваме промяната ”.

„ Да имаме един справедлив измерител – данните от Национален статистически институт за междинната работна заплата за идната година. От 2015 година насам минималната работна заплата е била към 43-44%. Промяната не е толкоз огромна. Докато изчислим МРЗ и до момента в който тя влезе в действие от идната година, действителното нарастване ще бъде към 47 на 100 ”, разясни Арабаджиев.

За свършеното от досегашния парламент той съобщи, че 48-ото Народно заседание бе следващият парламент, който се препъва, когато би трябвало да се одобри правосъдната промяна.

„ С всеки един парламент се доближаваме все по-близко, законите (за правосъдна реформа) ги имаме написани, в този парламент бяха импортирани. Една седмица не стигна за приемането им. Вижда се, че има едно ядро от партии, които непрестанно повдигат тази тематика. Ако не създадем правосъдната промяна и да имаме една институция, която да отделя корумпираните от некорумпираните, няма по какъв начин да имаме устойчиво, работещо в социална форма държавно управление ”, добави Арабаджиев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР