От 19 юли от напълно ваксинираните британци, завръщащи се в

...
От 19 юли от напълно ваксинираните британци, завръщащи се в
Коментари Харесай

Великобритания няма да иска ваксинираните да се самоизолират след завръщане от някои страни

От 19 юли от изцяло имунизираните британци, завръщащи се в Англия от страни от „ жълтия “ лист, няма да се изисква да се самоизолират, съобщи министърът на превоза Грант Шапс. Те ще би трябвало обаче да заплащат за PCR проби преди и след идването си. 

В ревю пред депутатите в Камарата на общините Грант Шапс сподели, че решението за отпадането на карантината се отнася за пълнолетните с по две дози ваксина, само че и за всички, които са под 18 години, завръщащи се от същия лист от страни.

„ По създание, това значи, че условията за изцяло имунизираните пасажери от страни от „ зеления “ и „ жълтия “ лист са същите “.

Изтъкна Грант Шапс. Туристическата промишленост реагира с облекчение на изказването на министъра на превоза, определйки го като позитивна първа стъпка. Мнозина обаче считат, че към момента има доста неразбираеми моменти и неустановеност. 

Проблем е и условието в някои от дестинациите в „ жълтия “ лист за проби или карантиниране за бритаците.

На процедура на 19 юли, с настъпването на по този начин наречения „ Ден на свободата “,  ще отпадне съвета на правителтвото да не се пътува до страни от „ жълтия “ лист, което дава опция на летовниците за отмора, само че остава в действие пълномощието, при положение на тревожни данни, някои от тези срани да бъдат прехвърляни в „ аления “ лист. 

Правилото на светофара е годно за Англия, само че и останалите елементи на кралството – Шотландия, Уелс и Северна Ирландия, следват доста сходна политика. 

Окончателното решение за „ Деня на свободата “ ще бъде взето на 12 юли.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР