От 19 до 21 май площад Славейков ще е изпълнен

...
От 19 до 21 май площад Славейков ще е изпълнен
Коментари Харесай

Oriental Mariachi, които ще ви накарат да танцувате

От 19 до 21 май площад " Славейков " ще е изпълнен с музика, веселие  и овации, тъй като честваме достоверната градска просвета с 

Нямаме самообладание музиката на уличните актьори, които ни радват, да озвучи сърцето на града и първите, които ще се качат на сцената в рамките на Street Music Fest са Oriental Mariachi , въодушевени младежи, музиканти, които сигурно ще ви изненадат. 

Три момчета и едно момиче, които ще ви накарат да танцувате - Бренос Камен Мак Гонегал (контрабас), Мила Петрова (виола), Рангел Трифонов ( китара) и Даниел Пържанов (тарамбука). В репертоара им има латино, джаз блус, авторска музика и клезмер - източноевропейска  еврейска инструментална празнична музика. А в случай че се чудите, ето по какъв начин звучи:

Бренос е ученик на Национално учебно заведение за музикално и танцово изкуство „ Добрин Петков “ в Пловдив и е типичен музикант.  " От дребен ме влече импровизацията и действително първите ми импровизации бяха точно на улицата ", споделя той. " Взимах учебния бас и споделях на портиера, че го нося на ремонт, тъй като тогава още нямах собствен. И тогава се срещнах с доста улични музиканти и свирех с тях... "

Бренос и Даниел се познават от " една друга група ", която напълно не е инцидентна - пловдивската банда Congail, която Бренос създавас двете си сестри Ева-Фей и Мейв-Ашлинг, преди няколко години. 

Тази година двамата се срещат с Мила и вземат решение да създадат фолклорен план, в който да употребяват остаряла еврейска ария, от този момент са дружно и се появява етно планът Oriental Mariachi.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР