От 18.30 часа днес на плажа в Несебър, на Буната

...
От 18.30 часа днес на плажа в Несебър, на Буната
Коментари Харесай

В Несебър ще бъдат връчени благодарствени грамоти на спасители, предотвратили удавяния в морето



От 18.30 часа през днешния ден на плажа в Несебър, на Буната против яхтеното пристанище, ръководителят на Националната комисия по водно избавяне и член на Националния съвет на БЧК доцент Стоян Андонов ще връчи благодарствени грамоти на спасители, предотвратили произшествия с удавяне в морето, измежду които има и три деца.

Това изясни за Хоризонт Антон Налбантов, шеф на Водноспасителната работа към БЧК:

" Четиримата герои, както ние ги назоваваме, а освен ние всички, младата спасителка от Бургас, която оказа помощ на три деца да се спасят от тежък случай и тримата спасители от южния плаж в Несебър, които след доста тежка акция, избавиха трима мъже от удавяне. Ръководството на БЧК предложи и реши да награди тези герои с грамоти ".

Подценяване на флаговата сигнализация и влизане в морето след привършване на работното време на спасителите са някои от  грешките, които се допускат  от почиващите, сподели още Антон Налбантов.

" Съветите са да не провокират такива обстановки, в каквито се е наложило по този начин да се каже, да сътворяваме тези герои - т.е. да не влизат дните, в които Черно море не е за влизане. Т.е. в дните, в които спасителите са отбелязали тези дни с флагова сигнализация алено. Да съблюдават техните инструкции и да не се " възползват " от отсъствието им след работно време, след 18 ч, както се е случило в Несебър. Тези дни морето е безкомпромисно. Когато е умерено, несъмнено, да се забавляват, да почиват, те за това са отишли. Трябва да съблюдаваме тези обикновени правила ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР