От 15 до 18 септември Националният осигурителен институт няма да

...
От 15 до 18 септември Националният осигурителен институт няма да
Коментари Харесай

От 15 до 18 септември НОИ няма да приема данни за майчинство

От 15 до 18 септември Националният застрахователен институт няма да приема данни от удостоверения за погашение на парични компенсации за майчинство. Временното спиране на приема се постанова заради нуждата от актуализиране на програмните артикули и системи след въвеждането на бащински отпуск и обезщетение за бащите/осиновителите на деца до 8-годишна възраст.

В интервала сред 15 и 18 септември 2022 година в графа на уеб страницата на института ще бъде оповестена нова версия с промени и допълнения в програмния артикул за въвеждане, надзор и изпращане на данни от удостоверения, приложения № 9, № 10 и № 11 към Наредбата за паричните компенсации и помощи.

Днес, 14 септември 2022 година, е последният ден, в който ще се одобряват данни от употребяваните до този миг мостри на удостоверения, приложения № 10 и 11 за погашение на парични компенсации, а след спирането - единствено тези от одобрените от шефа на Национален осигурителен институт мостри на удостоверения (в мощ от 01.08.2022 г.), без значение за кои интервали ще се отнасят. Тези мостри са оповестени на интернет страницата на Национален осигурителен институт в графа.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР