От 13 до 15 септември териториалното поделение на Националния осигурителен

...
От 13 до 15 септември териториалното поделение на Националния осигурителен
Коментари Харесай

Във Варна организират българо-германски консултационни дни по пенсионни въпроси

От 13 до 15 септември териториалното отделение на Националния застрахователен институт (НОИ) във Варна ще бъде хазаин на обичайните българо-германски консултационни дни, оповестиха от Национален осигурителен институт. Събитието се провежда от Национален осигурителен институт, Федерацията на Германското пенсионно обезпечаване и Германското пенсионно обезпечаване - Средна Германия, добавя Българска телеграфна агенция.

В рамките на консултационните дни четири екипа специалисти от двете страни ще дават самостоятелни съвещания по съответни случаи, свързани с преценка на права в региона на пенсиите на лицата, живеещи в България, които имат осигурителни интервали, добити според законодателството на България и на Германия.

Консултациите са безвъзмездни и се дават по избор на заинтригуваните лица на български или на немски език.

Заинтересованите лица ще имат опция да се съветват по въпроси, свързани с изискванията за придобиване на право на пенсии, преизчисляване и погашение на пенсии според разпоредбите за съгласуваност на схемите за обществено сигурност, съдържащи се в европейските регламенти, предстоящ размер на бъдещата немска пенсия. 

Консултациите ще се проведат съгласно авансово направени графици в постройката на териториалното отделение на Национален осигурителен институт във Варна, с адрес ул. „ Охрид “ № 6. Приемното време за съвещания през трите дни е от 09:00 ч. до 16:00 ч. Желаещите могат да си запишат приемен час на телефони 052/663 269 и 052/663 290 или на е-поща: [email protected].

За по-голяма успеваемост на консултациите е целесъобразно всеки записал се да носи със себе си документите си за трудов/осигурителен стаж, всички дипломи за обучение и курсове, както и документ за идентичност.

За признаването на застрахователен стаж за майчинство, дамите следва да носят и акт за раждане на дете/деца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР