От 12 юли - вторник, до 11 септември 2022 г.

...
От 12 юли - вторник, до 11 септември 2022 г.
Коментари Харесай

От 12 юли ще продължи ремонтът на Околовръстното на Пловдив

От 12 юли - вторник, до 11 септември 2022 година ще се ремонтират 4.7 км от Околовръстния път на Пловдив. Това е секторът сред пътния възел при " Пещерско шосе " и " Коматевско шосе ".

Отсечката ще бъде затворена за придвижване и трафикът ще се пренасочва през Пловдив , заяви организация " Пътна инфраструктура " (АПИ).

Строителните работи са част от почналия през 2021 година поетапен ремонт на над 14 км от Околовръстния път на Пловдив.

През предходната година бяха актуализирани близо 8 км от трасето сред " Коматевско " и " Асеновградско шосе ".

Сега продължава ремонтът от " Пещерско " до " Коматевско шосе ", а след неговото довеждане докрай ще се обнови и правата сред " Пазарджишко " и " Пещерско шосе ".

Ремонтните действия включват осъществяването на земни работи за възстановяване на отводняването, увеличаване на пътната структура, полагане на нови съществени и износващи асфалтови пластове, изработка на бетонови канавки, отклонения и шлюзове, саниране на мостови уреди и ж.п. надлез, нова хоризонтална маркировка, ограничаващи системи и пътни знаци.

Съгласно съглашението към контракта за настоящ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Пловдив, подписано на 12 май 2022 година сред АПИ и пътноподдържащото сдружение - " Европейски пътища " АД, срокът за довеждане докрай на ремонта в 14-километровия сектор е 30 септември 2022 година

Общата стойност на ремонта на 14-километровия сектор от Околовръстния път на Пловдив е към 25 млн. лева и средствата са от бюджета на АПИ.

До момента изпълнените строително-монтажни работи сред " Асеновградско шосе " и " Коматевско шосе " са за към 11 млн. лева
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР