От 12 до 14 април 2019 год. в Националния Музей

...
От 12 до 14 април 2019 год. в Националния Музей
Коментари Харесай

В София ще се проведе великденско изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни

От 12 до 14 април 2019 год. в Националния Музей “Земята и хората” в София ще се организира ревю на минерали, скъпоценни камъни, астероиди, фосили – в границите на обичайните „ Дни на минералите”, оповестиха от пресцентъра на музея.

Участие са декларирали над 60 изложителя от нашата страна, Армения, Афганистан, Сърбия, Полша и Румъния. Това са компании и фенове на минерали, фосили и скъпоценни камъни, авторски произведения с минерали, естествени картини, сувенири. Ще вземат участие 2 университета: Минно-геоложкият „ Св. Иван Рилски” и Нов Български.

Падналите върху земната повърхнина твърди тела с извънземен генезис постоянно са предизвикали интереса и на учените, и на необятната общност. Специално на ревюто ще бъдат показани астероиди, открити на разнообразни места по света. Ще бъде демонстрирано по какъв начин се учи техния състава със специфична инсталация. На искащите ще бъдат осъществени гратис разбори на донесени от тях парченца.

Посетителите могат да видят и да си купят обработени скъпоценни и декоративни камъни и разнородни произведения от тях. За колекционерите ще се оферират минерали от български залежи, редки и екзотични минерали - мостри с изключителна класа от целия свят, от международно известни и неотдавна открити залежи в: Южна Африка, Мозамбик, Заир, Намибия, Малави, Мадагаскар, Танзания, Мароко, Индия, Пакистан, Русия, Боливия, Конго, Бразилия, Мексико, Австралия, Англия, Индонезия, Доминиканската република.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР