От 11.00 часа пред храм-паметника Св. Александър Невски президентът на

...
От 11.00 часа пред храм-паметника Св. Александър Невски президентът на
Коментари Харесай

Предстоящи събития в страната за 30 септември 2022 г.

От 11.00 часа пред храм-паметника " Св. Александър Невски " президентът на Азербайджан Илхам Алиев ще бъде посрещнат от президента Румен Радев с публична гала, по време на която националният химн на Република България ще бъде съпроводен от 21 топовни артилерийски салюта в чест на азербайджанския президент. Илхам Алиев ще постави венец пред Паметника на Незнайния боец.

От 11.30 часа на " Дондуков " 2 двамата президенти ще проведат среща на " четири очи ", след което ще се състоят пленарните диалози сред формалните делегации на България и Азербайджан.

В 12.50 часа в Гербовата зала на " Дондуков " 2 Румен Радев и Илхам Алиев ще дадат взаимни изказвания за медиите.

София.
От 10.00 до 12.00 часа, в постройката на БСК (София, ул. Чаталджа 76) Арбитражният съд при Българската стопанска камара ще е хазаин на Ден на отворените порти.

София.
От 10.00 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция ще бъде показано изследване по отношение на настройките на ромската общественост за идните парламентарни избори за 48-мо Народно заседание на 2 октомври 2022 година

София.
От 11.00 часа в паркинга на метростанция " В. Левски ", ръководителят на СОС Георги Георгиев и управлението на ЦГМ ще показват нови 4 зарядни станции за коли. В момента в паркинга работят 4 такива станции.

София.
От 11.00 часа пред посолството на Иран (гр. София, бул. " Симеоновско шосе " 55), представители на Кюрдската партия на Иран в България (ДПИК) провеждат митинг пред посолството на Иран

София.
От 11.00 часа в централното предверие на Министерството на вътрешните работи, служебният вицепремиер по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров ще дават систематизирани данни за подхванатите от Министерство на вътрешните работи дейности в подтекста на подготовката за произвеждането на изборите за Народно заседание.

София.
От 12.00 часа в МОЛ-София ще бъде показан плана Европейска нощ на учените SEARCH 2022

София.
От 15.00 часа в Заседателна зала, ет.4. в КЕВР ще се организира брифинг на тематика " Регулаторният принос за старта на междусистемната газова връзка Гърция-България - IGB "

София.
От 19.00 часа в зала " България ", ще се състои откриването на новия концертен сезон на Симфоничния оркестър на БНР с основен диригент Марк Кадин

София.
От 19.30 часа в арт-пространството на Vivacom Art Hall Oborishte 5, ще стартира фестивала " Мотив ", който ще показа три камерни концерта в следващите вечери от 30 септември до 2 октомври.

Асеновград.
От 10.00 часа ще бъде направена алегорична първа копка пред залата, която се намира на ул. " Капитан Райчо ". Повече детайлности, в какво ще се състои ремонта ще дават кметът на Асеновград доктор Христо Грудев и зам.-кмета по строителството инж. Стоян Димитров.

Благоевград.
От 09.00 часа пред зала " 22-ри септември ", гр. Благоевград, ще се организира митинг против заема за над 17 млн. лева за аквапарк и " реорганизация " на парк " Бачиново "

Благоевград.
От 10.30 часа в Национален пресклуб на Българска телеграфна агенция в Благоевград, ще се организира конференция на тематика " Гробът на Васил Левски, Ванга и заветът й към Павел Кипров ". Организатор на конференцията е Павел Кипров.

Варна.
От 09.00 часа в Зала " Пресцентър " на Фестивален и конгресен център - Варна, ще се организира конференция на Асоциация на Българските Черноморски Общини (АБЧО) за показване на план Resiliеuropе по стратегия " Европа за жителите "

Варна.
От 14.00 часа в Държавен куклен спектакъл - Варна, ще се организира конференция във връзка идния XVIII Международен куклен фестивал " Златният делфин "

Варна.
От 18.00 часа в Юнашки салон ще се състои церемонията по връчване на премиите за " Конкурс " Млад бизнесмен и управител на годината " 2022, Конкурс " Жена бизнесмен и управител на годината " 2022 и Обществен конгрес за наградата " Достойна Варненка " 2022.

Добрич.
От 10.30 часа в АЕМО " Стария Добрич " ще бъде открит Фестивал на занаятите и изкуствата в АЕМО " Стария Добрич "
От 10.30 часа до 18.00 часа ще се организира ревю на занаяти и изкуства, показано персонално от създателите.

Добрич.
От 16.00 часа в Народно читалище " Мевляна - 2012 година " ще се състои честване 10 години Народно читалище " Мевляна - 2012 година " и 815 години от рождението на Мевляна Джеляледдин Руми

Добрич.
От 17.30 часа в Младежки център - Добрич, предверие ще се организира вечер на настолните игри " Да поддържаме връзка действително, а не виртуално "

Добрич.
От 18.00 часа в Регионална библиотека " Дора Габе ", предверие с пиано, ще се организира поетично-музикална вечер " Александър Белчев на 70 "

Монтана.
От 11.30 часа в Художествена изложба " Кирил Петров " (Монтана, ул. " Цар Борис III " № 19), ще се организира гала по връчването на Националната литературна премия " Иван Давидков " - Монтана, 2022.

Пловдив.
От 10.00 часа във Висше учебно заведение по сигурност и стопанска система в Пловдив, ще бъде открита интернационална научна конференция на тематика " Изкуственият разсъдък в областта на сигурността - преимущества и закани ".

Пловдив.
От 14.30 часа в Античен спектакъл ще бъде открита изложбата " Тракийски Мистерии ".
От 16.00 часа в Античен римски стадион, ще се организира лекция на Института по Т-наука " Свещеният език на траките и неговата мощ за индивида през днешния ден " /
От 17.30 часа от площад " Римски стадион " потегля фестивално шествие
От 20.30 часа в Античен спектакъл ще се състои Интерактивен Спектакъл " Тракийска Мистерийна Драма "

Русе.
От 09.00 и от 11.00 часа в Екомузей с Аквариум, ще се проведат две занятия с възпитаници от ОУ " Олимпи Панов ". Занятията се организират по отношение на реализирането на план " ПрилеПтици - нашите летящи другари " на Сдружение " Приятели на музея " по Програма " Култура " на Община Русе.

Русе.
От 15.00 часа в зала " Европа " на Доходно здание, площад " Свобода " 4, Бюрата за връзка на Европейския парламент в София и Букурещ провеждат трансгранична полемика на тематика " Активно гражданско присъединяване за по-зелени и устойчиви браншове ".

Симитли.
От 14.30 часа районният министър арх. Иван Шишков ще открие пътна права на автомагистрала " Струма " и ще връчи позволение за прилагане (Акт 16).

Сливен.
От 10.00 часа в Хамам хълм ще се организира празник на пенсионерските клубове във връзка Деня на възрастните хора, който се отбелязва на 1 ноември

Сливен.
От 10.30 часа в Спортна зала " Станка Златева " кметът на Сливен ще посети надпреварата по битка.

Сливен.
От 15.00 часа в учебно заведение " Йордан Йовков " ще се състои разкриване на астрономическата обсерватория

Сливен.
От 18.30 часа в зала " Сливен " ще се организира разкриване на 90 сезон на Симфоничния оркестър

Стара Загора.
От 10.15 часа в Зала 2 на хотел Верея ще се организира третото издание на Обществения разговор за политики в прехода към въглеродна индиферентност. Събитието се провежда от Агенция за районно икономическо развитие-Стара Загора (АРИР), в потенциала й на приемна конструкция на център на Европейска комисия Европа Директно Стара Загора.

Търговище.
От 11.00 часа на детската площадка сред блоковете № 31 и № 32 в кв. " Запад " 2 кметът на Търговище доктор Дарин Димитров ще даде брифинг във връзка със започващото възобновяване на пространството. Кметът ще бъде придружаван от шефа на Дирекция " Устройство на територията, околна среда и превоз ", инж. Валентина Йорданова.

Шумен.
От 17.00 часа в Градинката пред Концертна зала на НЧ " Добри Войников-1856 " гр. Шумен, ще се състои публично разкриване на IX МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА ПОПУЛЯРНАТА ПЕСЕН " ЕСЕННИ ШУМЕНСКИ ВЕЧЕРИ "

Хасково.
От 10.00 часа в Дом за остарели хора на Кенана, ще има празнично празненство, във връзка Световния ден на възрастните хора.

Предизборни събития:

София.
От 17.30 часа пред НДК Продължаваме промяната " ще закрие предизборната си акция с концерта " Бъди смяната ". Ще вземат участие Ицо Хазарта, Мила Робърт, Акага, Тангра, Дичо и Теди Качарова.

София.
От 14.30 часа в Модерен спектакъл, ще се състои закриването на акцията на КП " Български напредък " с концерт.

София.
От 16.00 до 19.00 часа претенденти за народни представители от " Българска социалистическа партия за България " в 23 МИР ще се срещнат със симпатизанти и жители пред ДКЦ 29 на ул. " Г. Измирлиев ".

София.
От 16.00 до 19.00 часа претенденти за народни представители от " Българска социалистическа партия за България " в 23 МИР ще се срещнат със симпатизанти и жители пред МОЛ " Парадайс ".

София.
От 16.00 до 19.00 часа претенденти за народни представители от " Българска социалистическа партия за България " в 24 МИР ще се срещнат със симпатизанти и жители в парк " Герена ".

София.
От 16.30 до 19.30 часа ще се организира Демонстрационно пробно гласоподаване с машина на спирка " Площад Централна гара " от страната на площад " Предгаров ".

София.
В 10.00 часа претенденти за народни представители от " Българска социалистическа партия за България " в 25 МИР ще се срещнат със симпатизанти и жители на площада в кв. " Кумарица ".

София.
От 16.00 до 19.00 часа претенденти за народни представители от " Българска социалистическа партия за България " в 25 МИР ще се срещнат със симпатизанти и жители на метростанция " Люлин ".

Видин.
От 10.00 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция във Видин, конференция ще даде ръководителят на РИК-Видин Даниел Боянов. Той ще даде настояща информация по отношение на идния на 2 октомври избор за народни представители в 48-то Народно заседание в 5-и видински изборен регион.

Плевен.
От 10.00 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция ще се организира конференция на Политическа партия " Възраждане ". Темата е: " Отхвърлено предложение на " Възраждане " за обезпечаване на безвредна среда в град Плевен ".

Плевен.
От 12.00 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция в Плевен ще се организира конференция на Политическа партия " Русофили за възобновление на Отечеството " във връзка идните парламентарни избори. Ще вземат участие Пламен Георгиев Александров - лидер на листата на партията в 15 МИР - Плевен, доктор Илиян Георгиев - лидер на листата на партията в 11 МИР - Ловеч, Огнян Пелов - втори в листата на партията в 6 МИР - Враца, и други.

Пловдив.
От 17.30 часа на пл. " Централен ", против Централна поща, предизборната акция на коалиция " Българска социалистическа партия за България " за предварителните парламентарни избори на 2 октомври 2022 година ще бъде публично закрита в Пловдив с присъединяване на ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Търговище./с. Крепча
От 13.00 часа в Крепчанският скален манастир, Вътрешна македонска революционна организация ще закрие предизборната си акция за изключителните парламентарни избори - 2022 г.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР