От 100 пациенти, диагностицирани с това заболяване, повече от 35

...
От 100 пациенти, диагностицирани с това заболяване, повече от 35
Коментари Харесай

Какво е инсулт и как да се предпазите от него

От 100 пациенти, диагностицирани с това заболяване, повече от 35 умират през седмиците по-късно, тъй че в не би трябвало да се позволява развиването му.

Какво е инсулт
 Доказано е, че РИБАТА защищава от това заболяване Доказано е, че РИБАТА защищава от това заболяване
Неписано предписание е най-малко един път в седмицата на трапезата си да сервира риба. Няма значение каква ще бъде тя и по какъв начин сме решили да я п...

Когато се появят нарушавания на мозъчното кръвообращение в човешкия мозък, се появяват кръвни съсиреци и се разрушават кръвоносни съдове, това се назовава инсулт. Заболяването се смята за едно от главните, при което най-често настава неработоспособност и гибел.

Европейските лекари са провели изследвания и резултатът е разочароващ: за 100 хиляди от международното население има 600 случая на болестта с последици, до парализа, която може да бъде 60%. След микроинсулти е допустимо цялостно или отчасти възобновяване, а в други случаи цялостната рехабилитация е под въпрос или даже невъзможна.

Рискова група

Хората с високи равнища на холестерол в кръвта, артериална хипертония и захарен диабет се отличават с това, че инсултът може да ги удари по-често от другите. Рискът от инсулт се усилва след 55-годишна възраст, макар че той към този момент е " по-млад " и може да бъде диагностициран при хора под 30 години или даже при юноши. Особено податливи на това положение са хората, чиито родственици са имали инсулт и тези, които са генетично предразположени.

Превенция на инсулт
 Тези признаци издават предстоящ инсулт Тези признаци издават предстоящ инсулт
Редица признаци могат да демонстрират наближаващ исхемичен инсулт (мозъчен удар). Според невролози приближаващият инсулт може да се опреде...

Превантивните ограничения, които оказват помощ за отбягване на болестта, включват първоначални и вторични превантивни ограничения. Мерките за първична предварителна защита са старания за унищожаване и понижаване на риска от инсулт. Вторичните ограничения са ориентирани към премахване на аргументите за появяването на патологии. Превантивните ограничения включват непрекъснати медицински прегледи на сърдечно-съдовата система и мозъка. Това е наблюдаване на положението на кръвта за разкриване и установяване на количеството липиди. Постоянен надзор на количеството холестерол и кръвното налягане.

Ако човек е непрекъснато изложен на стрес и нервни сривове, тогава ще бъде наложително да приема успокоителни, както и леки антидепресанти, които оказват помощ за усмиряване на нервната система. Когато при човек със захарен диабет се увеличи кръвната захар (глюкоза), рискът от инсулт също се усилва.

Хранене и здравословен метод на живот

Всеки знае, че здравословният метод на живот оказва помощ за попречване на доста болести. Но можете да напомните за храненето. Правилното хранене е значима причина за поддържане на здравето даже в преклонна възраст. В крепко тяло, да преразказвам, - висококачествена мозъчна циркулация.

В мянюто е нужно да участват храни, които имат повече фибри. Това са зеленчуци, плодове, зърнени храни, по-специално овесени ядки. Увеличете приема на растителни мазнини и ограничете животинските мазнини в храната си. За предпочитане е да се ядат нискомаслени сортове риба, водорасли и други морски блага, съдържащи микроелементи, витамини и други потребни за организма субстанции.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР