От 1 юни 2022 г. Столична община вдига двойно глобата

...
От 1 юни 2022 г. Столична община вдига двойно глобата
Коментари Харесай

Глобата за вдигане на неправилно паркирани автомобили скача двойно

От 1 юни 2022 година Столична община подвига двойно санкцията за наложително повдигане на погрешно паркирани коли с паяк. Цената ще се промени от 60 на 120 лева Причина за повишението е това, че таксата за наложително репатриране не е променяна от 2012 година

Повече по тематиката пред Радио София приказва Андрей Зографски от „ Спаси София “. По думите му, Центърът за градска подвижност е една надълбоко неефективна и нереформирана конструкция, само че няма нищо общо с това, че градският превоз постоянно и във всеки град е на загуба, тъй като това е социална услуга, която се дофинансира.

Той прикани хората да закупят годишна карта за градски превоз изключително поради обстоятелството, че следва промяна в тарифната политика.

„ Факт е, че зоната за платено паркиране би трябвало да е едно перо, което генерира доходи, които по-късно могат да бъдат реинвестирани в други браншове ", показа Зографски. Той още веднъж акцентира, че ЦГМ са неефективна конструкция и даде за образец Белград, където приходите са двойно по-големи , тъй като тук оперативните разноски са големи. 

" За разлика от 300-те контрольора, които тук ръчно, механично правят надзор в Белград има единствено 20 индивида с автоматизирани коли ", сподели Зографски.

„ Ние от години от „ Спаси София “ предлагаме да се вкара механизъм, развой, сходен на този в Белград или Варшава, където контролът по паркирането е автоматизиран, няма потребност от наемане на войска, безусловно от контрольори, „ скобари “, хора свързани с контролната активност. Тя се понижава доста и доста повече средства остават за реинвестиране в инфраструктурата “, сподели Зографски и добави, че за толкоз години ЦГМ не е съумял да построи нито един паркинг.

Още детайлности можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР