От 1 юли 2022 г. започва приемът на заявления-декларации за

...
От 1 юли 2022 г. започва приемът на заявления-декларации за
Коментари Харесай

От 1 юли ще се приемат заявления за отпускане на целева помощ за отопление

От 1 юли 2022 година стартира приемът на заявления-декларации за разпределяне на целева помощ за отопление за идния зимен сезон 2022/2023 година, оповестяват от Агенцията за обществено подкрепяне.

Заявленията могат да се подават до 31 октомври на място в дирекциите „ Социално подкрепяне “ (ДСП) по сегашен адрес или в особено проведени за задачата приемни, посредством Системата за несъмнено електронно връчване, подписани с личен идентификационен код на Национален осигурителен институт или с дипломиран електронен автограф, както и посредством лицензиран пощенски оператор.

Целевата помощ се отпуска за интервал от пет месеца – от 1 ноември 2022 година до 31 март 2023 година Размерът ѝ ще бъде избран със заповед на министъра на труда и обществената политика съгласно решението на Комисията за енергийно и водно контролиране за цените на електрическата енергия за бита от 1 юли, което следва да бъде оповестено.

Право на целева помощ за отопление имат хората и фамилии, чийто средномесечен приход за предходните 6 месеца, преди месеца на подаване на заявление-декларацията, е по-нисък или еднакъв на самостоятелно избрана граница за достъп съгласно възрастта, фамилното състояние, здравословното положение и други установени условия. За да получат помощ за отопление, безработните в трудоспособна възраст наложително би трябвало да са се записали в бюро по труда минимум 6 месеца преди подаване на заявлението-декларация и да не са отказвали предлаганата им работа или включване в образования.

Целевата помощ за отопление се отпуска, в случай че хората или фамилиите отговарят
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР