От 1 юли 2019 г. започва приемането на заявления-декларации за

...
От 1 юли 2019 г. започва приемането на заявления-декларации за
Коментари Харесай

От 1 юли се приемат заявления за помощи за отопление

От 1 юли 2019 година стартира приемането на заявления-декларации за отпущането на целева помощ за отопление през идния отоплителен сезон 2019-2020 година Лицата и фамилиите, нуждаещи се от този тип обществена поддръжка, могат да подават документи в дирекциите „ Социално подкрепяне “ по сегашния си адрес, като приемът на документите ще продължи до 31 октомври 2019 година, оповестиха от Агенцията за обществено подкрепяне.

Правоимащите лица и фамилии могат да получат заявлението-декларация за отпущането на целева помощ за отопление от съответната дирекция „ Социално подкрепяне “, по сегашен адрес или да я изтеглят от интернет страницата на Агенцията за обществено подкрепяне - меню „ Социално подкрепяне “, раздел 1 „ Социални помощи “, секция „ Документи “.

В Дъждовни води., брой 51 от 28.06.2019 година е оповестена Наредба за изменениe и допълнение на Наредба № РД-07-5 от 2008 година за изискванията и реда за разпределяне на целева помощ за отопление. Направените промени плануват обезпечаване на по-добра обществена протекция на най-уязвимите групи посредством рационализиране на механизма за целево енергийно подкрепяне. Размерът на помощта ще бъде повишен доста, като базата за определянето му нараства от 385 кВтч на 500 кВтч. Конкретният й размер следва да бъде избран със заповед на министъра на труда и обществената политика на база на осреднената последна продажна цена на електрическата енергия за битови консуматори, изчислена към 31 октомври т.г. В същото време плануваното нарастване с 5.7 % на пенсиите от 1 юли 2019 година няма да се отрази на правото на достъп до този тип помощ.

За новия отоплителен сезон като основа при определянето на диференцирания приход за отопление ще служи въведеният нов „ Базов приход за отопление “ в размер на 150 лева, който е еднакъв на двойния размер на избрания месечен обезпечен най-малък приход.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР