От 1 януари догодина заплатите на служителите в МВР ще

...
От 1 януари догодина заплатите на служителите в МВР ще
Коментари Харесай

15% увеличение на заплатите в МВР, полицаите не са доволни


От 1 януари следващата година заплатите на чиновниците в Министерство на вътрешните работи ще се усилят с 15%. Това заричане е дал министър председателят Бойко Борисов, а думата е предал на протестиращите служители на реда вътрешният министър. Униформените обаче обявиха, че това е единствено половината от желаното нарастване и са подготвени да продължат с митингите.

Поет е ангажимент да се компенсират всички чиновници на пожарната, взели участие в ковис рецесията с самостоятелни финансови награди, оповестиха от Синдикат „ Огнеборец “, които също участваха през днешния ден в срещата с управлението на Министерство на вътрешните работи.

В момента тече онлайн съвещание на Министерски съвет и персонално аз като президент на Националния профсъюз на пожарникарите и спасителите бях включен посредством министъра на вътрешните работи да взема присъединяване в съвещанието на Министерски съвет. Лично разговаряхме с премиера Бойко Борисов, който пое уговорката да се плануват в Бюджета за Министерство на вътрешните работи по перо Персонал за идната година финансов запас за нарастване на възнагражденията с още 5 %. Това значи, че общо се планува да бъдат увеличени възнагражденията на чиновниците в Министерство на вътрешните работи с 15% от 1 януари 2021 година, сподели Венцислав Станков, представен от БГНЕС.

Другият ангажимент, който поел министър председателят, по думите на Станков, е да се компенсират всички чиновници на пожарната, които са взели участие в превъзмогването COVID-кризата и намаляването на следствията от нея, да бъдат наградени както всички чиновници от полицейските структури с идентични финансови награди самостоятелни.

Станков уточни, че ще свика съвещание на Управителния съвет, на който ще вземат решение какви ще бъдат по-нататъшните им дейности.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР