Oт 1 януари 2020 името Холандия /Holland/, официално престава да

...
Oт 1 януари 2020 името Холандия /Holland/, официално престава да
Коментари Харесай

Важна промяна за Европа, от днес вече няма Холандия

Oт 1 януари 2020 името Холандия /Holland/, публично престава да съществува като означение на страната Нидерландия, оповестиха локалните управляващи, представени от БГНЕС.
От началото на годината институциите, локалните управляващи, университетите, частните компании и медиите би трябвало да употребяват името "Нидерландия ". Правителството има вяра, че тази мярка ще разреши на страната да се отърве от имиджа си на място, обвързвано с опиати и проституция.
Властите на страната считат, че това решение ще преразпредели туристическия поток, защото през днешния ден множеството туристи посещават точно исторически остарялата Холандия - Амстердам и Хага - и тези градове не могат да се оправят с големия приток на гости.
Реформата за промяната на името на страната ще коства на бюджета на кралството 200 хиляди евро. По-рано стана известно, че управляващите в Амстердам желаят да отстранен използването и на названието „ Квартал на алените фенери “. Обичайното име изцяло ще изчезне от градските знаци - то ще бъде сменено с историческото име на квартала „ De Wallen “.
Националният съвет за туризъм от своя страна се надява туристите да стартират да посещават нови и по-нестандартни дестинации в Нидерландия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР