От 1 септември ще бъдат повишени заплатите в общинската фирма

...
От 1 септември ще бъдат повишени заплатите в общинската фирма
Коментари Харесай

Увеличават заплатите в градския транспорт във Варна

От 1 септември ще бъдат нараснали заплатите в общинската компания „ Градски превоз “, заяви през днешния ден пред публицисти кметът на Варна Иван Портних  Иван Портних Иван Николаев Портних e български политик от Политическа партия ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на след срещата си с президента на КНСБ. В диалога взе участие и ръководителят на Общинския съвет Тодор Балабанов.

По думите му това е вид да се преодолее казусът с дефицита на водачи в сдружението. Портних напомни, че във компанията текат трансформации поради новите електробуси, които следва да стартират да обслужват линии в града. Той добави, че в колите стартира инсталиране на нова система за валидиране на пасажерите. Така хората ще могат да си купуват билет посредством картите си или с приложение на телефон. Хартиените билети би трябвало да останат в предишното, като множеството пътуващи в градския превоз варненци към този момент употребяват разнообразни карти, сподели още Портних.

В „ Градски превоз “ има напрежение и поради проблемите с обезпечаването на аварийни елементи, само че общинското управление увери, че ще бъдат позволени, добави президентът на КНСБ. Той посочи, че синдикатът ще упорства заплатите на чиновниците да бъдат нараснали и през 2024 година. В момента главното заплащане на водачите е към 1400 лв., което е малко, съгласно Димитров.

Постигнатият растеж на средствата за заплати за тази година в новия народен бюджет всъщност единствено покрива инфлацията, и то формалната, сподели още президентът на КНСБ. Той посочи, че за бюджет 2024 синдикатът ще се бори за действителен растеж на възнагражденията, като процентът на покачване би трябвало да е двуцифрен.

Димитров напомни още, че КНСБ подписа съглашение за партньорство с сегашния кмет на Варна преди изборите през 2019 година По думите му в средата на септември двете страни ще създадат обществено разискване кои от поетите посредством документа задължения са изпълнени и кои не. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР