От 1 септември пленарните заседания на Народното събрание отново ще

...
От 1 септември пленарните заседания на Народното събрание отново ще
Коментари Харесай

Парламентът пак се връща в Партийния дом - поне до края на 49 НС

От 1 септември пленарните съвещания на Народното събрание още веднъж ще се организират в постройката на някогашния Партиен дом.

В нея се намира ремонтираната пленарна зала, която стои празна от 2,5 години поради нежеланието на народните представители да придвижват цялата си активност в един от знаците на комунистическия режим (комисиите така и така заседават в зали на " Дондуков " ).

Мнозинството от партиите обаче са решили, че Народното събрание би трябвало да се реалокира поради потребност от " сериозенремонт " на историческата постройка на площад " Народно заседание ".

Според ръководителя Росен Желязков това може да отнеме дълъг интервал от време, а съвещанията в Партийния дом може да се организират " най-малко до края на 49-о Народно събрание ", най-малко три години.

" Най-належащото, с изключение на инфраструктурата, е ремонтът на покрива, тъй като дава съществени течове, което към този момент си проличава и по фасадата на Народното събрание. Това са невидими проблеми, само че те могат да бъдат предпоставки да не се работи обикновено още през зимния интервал ", сподели Желязков, който показа новите промени на публицисти.

Още не е взето решение дали да се махнат останалите знаци на комунистическия режим - да вземем за пример гербът на Народна република България по фасадата и други елементи. Според Желязков, за това ще е нужно " изцяло пространствено решение на Ларгото ".

За казуса с несъответстващия достъп на публицисти до коридорите на пленарната зала се търси решение с отваряне на опция медиите да могат да се " засичат " с депутатите от входа, където те ще влизат всяка заран, или пред залата на третия етаж.

Коридорите, на които ще се намират стаите на парламентарните групи, обаче няма да бъдат налични за кореспонденти, за разлика от историческата постройка на пл. " Народно заседание ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР